SIER BENDTNER ER UAKTUELL MOT NEDERLAND: Men i Danmark er det mange som nekter å tro på landslagssjef Morten Olsen. På dagens pressekonferanse fikk han nok etter det tredje spørsmålet om Arsenal-spissen. Foto: EPA/SRDJAN SUKI
SIER BENDTNER ER UAKTUELL MOT NEDERLAND: Men i Danmark er det mange som nekter å tro på landslagssjef Morten Olsen. På dagens pressekonferanse fikk han nok etter det tredje spørsmålet om Arsenal-spissen. Foto: EPA/SRDJAN SUKIVis mer

Bløffer Morten Olsen?

Danmarks landslagssjef bjeffet da han ble konfrontert med Bendtners skade for tredje gang på pressekonferanse.

||| SOWETO (Dagbladet): I morgen klokka 13.30 står Danmark overfor en enorm oppgave.

Motstander er laget som med få unntak pleier å storspille i innledende runder av store fotballmesterskap: Nederland.

På mektige Soccer City Stadium.

Utelukker Bendtner
Da trenger danskene sin største stjerne Nicklas Bendtner. Men lyskeproblemer gjør det meget tvilsomt om spissen kan spille.
 
- Sånn det ser ut nå så kan Bendtner absolutt ikke spille, sa landslagssjef Morten Olsen på pressekonferansen her på Soccer City i ettermiddag.

Foran 50-60 pressefolk, deriblant Dagbladet, var det en tydelig utilpass Olsen som etter hvert ble irritert på spørsmålene om Arsenal-spissen. Og da det tredje kom, så bjeffet han:

- Skal vi nå avslutte om Bendtner. Det jeg har sagt — har jeg sagt, sa den ellers så sindige dansken - og avsluttet debatten.    

- Alle midler
Bakgrunnen er at flere danske medier har mer enn antydet at Olsen kan drive taktisk lureri med sin nederlandske kollega Bert van Marwijk.

Tidligere landslagsspiller Niclas Jensen skriver i sin blogg i den danske avisa BT at han tror sin gamle sjef bløffer — og at Bendtner spiller på topp i Danmarks 4-3-3/4-5-1-formasjon.

Olsen har sjøl kastet de røde pølsene på grillen med følgende svar på et retorisk spørsmål fra en Jyllandsposten-journalist:

- Nå sier du dette med et glimt i øyet, så sier jeg at jeg kan finne på å bruke alle midler som finnes for å vinne en fotballkamp, sa den rutinerte landslagssjefen kryptisk.

Tror på Olsen
Sportsredaktør Morten Crone BT har konkludert med at han tror Morten Olsen er ærlig når han sier Nicklas Bendtner ikke kan spille i morgen. 

- Vi tror ikke det er en bløff. Vi har gode kilder i Bendtner-familien . De er oppriktig redde for at han mister hele VM. Man kan også se det på utstrålingen hans. Bendtner pleier å smile og være i godt humør, sier Crone til Dagbladet.

- Og så kommer han på trening med «flatt hår». Det likner ikke ham, legger sportsredaktøren til med et smil.

Uten Bendtner kommer Danmark trolig til å starte med Søren Larsen på topp. 

•Stopper Simon Kjær og keeper Thomas Sørensen er erklært skadefri. Mens Jon Dahl Thomassen er småskadd - og tvilson.

STORFAVORITTER: De nederlandske spillerne måtte ta tak selv da de trente på Soccer City Stadium i dag. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI
STORFAVORITTER: De nederlandske spillerne måtte ta tak selv da de trente på Soccer City Stadium i dag. Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI Vis mer