Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bløffer om Flo

Tore André Flo er en ønskebrikke på fotballkynikeren Drillos taktikktavle: En formsvak stjernespiss som Drillo kan fortelle Vålerenga alt om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

La deg ikke lure av Drillos lettere hoderysting over Chelsea-manager Vialli, som vurderer å sette Flo på benken mot Vålerenga.

Hodebevegelsene er ikke i medlidenhet med Tore André Flo. De er i frykt for at han ikke spiller i morgen.

Drillo har alltid brukt sine flotteste superlativer på Tore André. Så slik sett er det vanskelig å mistenke ham for å ha vikarierende motiver når han uttrykker sin frykt for nordmannen, og samtidig beklager seg over Viallis manglende vurderingsevne.

Men:

Hvis du glemmer at Tore André Flo både er nordmann og Drillos egen gullgutt, så sitter du igjen med en fotballspiller som akkurat nå passer perfekt inn i Drillos taktiske verden. Og Drillo er garantert i stand til tvinge på seg et akutt hukommelsestap torsdag kveld.

Da handler det om fire følgende forhold - som alle kan komme til å hemme Flo:

  • Forventningene: Flo er spilleren Chelsea-fansen har ropt etter i de mål- og sjansefattige siste ukene. Presset på Flo er meget stort, ikke minst fordi det nærmest kreves at han skal leke seg mot nederlagsdømte landsmenn.
  • Formen: Flo er såvidt i gang igjen etter skadeavbrekket. Han trenger fortsatt tid og kamper på å finne formen. Helgas oppgjør mot Liverpool avslørte at han fortsatt er litt tempo og ballfølelse unna. Drillo foretrekker en litt famlende utgave av Flo framfor en sulten reserve som ser sin mulighet til å spille seg inn på laget.
  • Drillo: Han dyrket fram Tore André Flo som en av Europas mest spennende spisser, og har detaljkunnskap om styrkene og svakhetene hans. Drillo har naturligvis overført kunnskapen til Vålerenga-spillerne, som langt på vei kan gjøre som en dyktig håndballkeeper: Spille på informasjon. Flo skal ha mye mental styrke for å heve seg over det faktum at han rent sportslig er kledd naken for fotballprofessoren.
  • Stjernestatusen: Flo er enormt populær i Chelsea, og kanskje klubbens største stjerne - i hvert fall sett med norske øyne. Riktignok er Flo en stikk motsatt type av den litt arrogante og blaserte stjernen Drillo elsker å sonemarkere ut av kamper, men stjernestatusen betyr ekstra oppmerksomhet fra motstanderen, ekstra press fra publikum - og ekstra belastning når ting ikke fungerer.

I en kamp som dette kan det bli ekstra tøft. Det forventes at Chelsea herjer med Vålerenga fra første spark.

PASSER PERFEKT: Hvis du glemmer at Tore André Flo både er nordmann og Drillos egen gullgutt, sitter du igjen med en spiller som passer perfekt inn i Drillos taktiske verden, mener Dagbladets kommentator.