Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bløffmakerne

- Vår sjanse til å gå videre kan måles i promille, sier Vålerenga-sjef Egil Olsen. Men han gambler med et 4-4-2-system for å hente inn Chelseas ledelse. - Det kan skje igjen, advarer Chelsea-manager Gianluca Vialli, og tenker på Vålerengas ball-mirakel mot Besiktas. Men han lar sine to beste forsvarsspillere hvile hjemme i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høflighet og påtatt pessimisme preger de to trenerne foran kveldens kvartfinale. De bløffer. Av profesjonelle årsaker.

- Jeg venter meg en veldig tøff kamp. Dette er ikke avgjort, sier Gianluca Vialli til Dagbladet.

Og skryter av Vålerengas styrke på dødballsituasjoner og andre innøvde trekk.

- På Stamford Bridge for to uker siden var Vålerenga preget av lite kamptrening. Nå er de mye bedre forberedt.

Skråsikker

Mot Besiktas ble 3- 0 til 3- 3. Og offisielt holder Vialli muligheten vidåpen for at Vålerenga kan klare samme kunststykke i kveld.

Men den spillende manageren med den korte frisyren er ikke mer skjelven enn at han lar sine to verdensmestestoppere - Marcel Desailly og Frank Lebouef - hvile seg hjemme i London når Chelsea skal ta igjen 3- 0-ledelsen fra den første kvartfinalen.

- Begge har slitt med skader i det siste, men de er så friske at de kunne spilt denne kampen. Men dette er ikke finalen. Derfor vil jeg ikke risikere noe, sier Vialli.

Det hadde han gjort hvis han virkelig trodde at Vålerenga kunne true Chelseas semifinale-plass.

Slipper press

På motsatt spillerbenk setter Drillo med trenerkarrierens hittil største pessimisme. Den er like påtatt som Viallis høflighet.

- Det er såpass håpløst å avansere at vi ikke stresser noe særlig med det. Jeg har ikke tro på at vi kan ta igjen tre mål.

Men Drillo vet at 4-4-2 er måten å gjøre det på. 4-5-1 hadde gitt høyere seierssjanse. Men Vålerenga må score fire mål for å avansere. Det lar seg bare gjøre om laget kommer høyere på banen. I 4-4-2 blir de tvunget til det. I 4-5-1 er det lettere å falle bakpå. Derfor velger Drillo det dristige. Fordi han vil videre. Men det får ingen høre ham si.

- Det er snakk om å være realist, sier han.

Fordi Vålerenga spiller best uten press.