Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blogget om kvinnelønn: - Noen innlegg gjør meg forbanna. Jeg blir så irritert

VIF-keeper avslører: Lever på 4000 kroner i måneden.

VIL HA ENDRINGER: Vålerenga-keeper Guro Pettersen forteller om en hverdag som fotballspiller der hun lever på 4000 kroner i måneden. Her er hun med lagvenninne Tina Wulf under Norway Cup-sending hos DBTV i sommer.
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VIL HA ENDRINGER: Vålerenga-keeper Guro Pettersen forteller om en hverdag som fotballspiller der hun lever på 4000 kroner i måneden. Her er hun med lagvenninne Tina Wulf under Norway Cup-sending hos DBTV i sommer. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vålerenga-keeper Guro Pettersen (24) tar et oppgjør med kulturen i norsk kvinnefotball og mener hverdagen gjør det vanskelig å satse på idretten.

- Lønningene gjør det nesten umulig å drive med fotball, sier Pettersen til Dagbladet.

24-åringen er til daglig målvakt på Toppserie-laget til Vålerenga og var også nær en plass i VM-troppen til Norge før sommeren.

I et blogginnlegg i går forklarte fotballspilleren, som opprinnelig er fra Tromsø, at hun vurderer framtida.

- For min del er dette et stort problem. Jeg kan tjene 4000 kroner i måneden før skatt. Jeg må rett og slett vurdere om det er verdt det. Jeg elsker fotball, men dette blir er et problem for de fleste klubbene i Toppserien, sier Pettersen til Dagbladet.

Støtte Utspillene til 24-åringen har ført til flere reaksjoner. Både på bloggen og via nettstedet Sporten.com som omtalte saken sent i går kveld.

Blant annet John Arne Riise har uttrykt sin støtte via mikrobloggtjenesten Twitter.

- Hold motet oppe! Veldig bra at du er så ærlig og åpen om situasjonen. Vet hvor mye tid og trening som legges ned, skriver John Arne Riise og henviser til Guro Pettersens utspill.

Til Dagbladet forteller VIF-keeperen.

- Jeg har fått veldig mange reaksjoner og de fleste er positive. Mange har delt innlegget mitt på sosiale medier og det er tydelig at dette engasjerer flere. De fleste vet ikke hvor mye tid vi legger ned og hvor lite penger vi sitter igjen med, sier Pettersen.

Provosert 24-åringen fortsetter:

- Men det er også innlegg som gjør meg forbanna. Jeg blir så irritert. Noen kommenterer at «kvinnefotball har null underholdningsverdi». Det er ekstra provoserende å høre fra folk du vet at ikke følger med, sier Pettersen, og legger til:

- Det er så mange som har en negativ holdning til kvinnefotball. Det er så mange som uttaler seg uten å egentlig å ha sett oss spille. Under alle de få kampene som sendes på tv i sesongen sitter jeg og håper på stor underholdning. Det blir sånn: «Please, la dette bli en god kamp». Og det gjelder uansett om det er rivalene våre som spiller kampen, sier Pettersen.

- Hvordan påvirker dette deg?

- Problemet er at det er så vanskelig å kombinere idrettssatsing og en tilfeldig jobb. Nå jobber jeg som vikar ved Grorud barneskole i Oslo og tilkalles bare ved behov, men jeg vet jo aldri hvor mye jobb jeg får. Jeg elsker fotball. Jeg vet bare ikke hvor lenge jeg klarer å leve slik jeg gjør, sier Pettersen.

Hun fortsetter:

- For det første er det vanskelig å utvikle seg som fotballspiller. Penger har også mye å si for at det skal bli en enklere hverdag og det tungt når hver måned er slik at du må skrape sammen hver krone for å klare deg. Jeg kan ha dager der jeg er borte fra 07.30 til 20.30 og å sitte igjen uten noen ting hver måned kan bli vanskelig i lengden, sier Pettersen.

- Hva bør endres i Fotball-Norge?

- Jeg savner at flere jobber for damelaget til Vålerenga, både sponsormessig og med markedsføring. I dag er det bare LSK Kvinner og Avaldsnes som skiller seg ut økonomisk. Det er for stort gap til de andre klubbene og min mening er at Vålerenga er en stor og ressurssterk klubb, sier Pettersen.

- Hva tenker du framover?

FRA CUPFINALEN: Guro Pettersen vant cupfinalen som Stabæk-keeper i 2012. Her i finale mot Røa.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FRA CUPFINALEN: Guro Pettersen vant cupfinalen som Stabæk-keeper i 2012. Her i finale mot Røa. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Akkurat nå vet jeg ikke om jeg spiller fotball neste sesong. Både fotballen og jobbingen blir «halvveis» slik det er nå. I mine tyngste stunder har jeg vurdert å slutte med fotballen, sier den landslagsaktuelle målvakten.

Pettersens kontrakt med Vålerenga går ut etter sesongen.

Sminke-kritikk Fotballkeeperen engasjerte også mange i sommer da hun la fram flere kommentarer hun fikk som fotballspiller. Saken vakte oppsikt også i Sverige.

«Hæ? Er du en fotballspiller? Du ser ikke ut som en fotballspiller», var blant kommentarene som irriterte Pettersen.

Til Dagbladet forteller målvakten i dag.

- Det var et innlegg som fikk massiv respons. Jeg fortalte at jeg ikke hadde lyst til å forandre meg. Jeg har tidligere blitt bedt om å slutte å bruke sminke når jeg spiller fotball og noen har sagt at jeg ikke ser ut som en fotballspiller bare fordi jeg har langt blondt hår. Sånt provoserer, sier Pettersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!