<strong>STILLER OPP:</strong> John Guidetti har rukket å være innom blant annet Manchester City, Feyenoord, Stoke og Celtic. Men stjernestatusen til tross: Han vet hvor viktig det kan være å ta vare på fansen. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix
STILLER OPP: John Guidetti har rukket å være innom blant annet Manchester City, Feyenoord, Stoke og Celtic. Men stjernestatusen til tross: Han vet hvor viktig det kan være å ta vare på fansen. Foto: Anders Wiklund / TT / NTB Scanpix Vis mer

Bloggposten om Guidetti rører alle. Nå bekrefter stjernen at den er sann

Nattefotball med guttunger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Det var i forkant av gårsdagens kamp mellom Sverige og Portugal i U21-EM at bloggeren Andrev Walden publiserte sin tekst om fotballstjernen John Guidetti på cafe.se.

Under overskriften «John Guidetti, ett konstigt fotbollsproffs» (John Guidetti, en merkelig fotballproff), fortalte Walden historien han selv karakteriserer som «noe merkelig».

Historien stammer fra en venn av Walden, eller rettere sagt denne vennens 8-årige sønn. Lørdag 6. juni, samme kveld som Champions League-finalen mellom Barcelona og Juventus skulle avvikles i Berlin, så denne 8-åringen Guidetti spasere forbi på gata.

Nattefotball 8-åringen tok mot til seg og spurte Guidetti om de skulle spille fotball. Guidetti sa det passet dårlig, siden han skulle hjem og se finalen - noe også 8-åringen hadde tenkt å gjøre. Så sa fotballproffen det gutten tolket som en avtale:

- Vi kan spille etter finalen, om du er våken da.

Noen timer seinere, omtrent i samme øyeblikk som Barcelona hadde vunnet tittelen, sov de fleste svenske 8-åringer. Men ikke han som hadde snakket med Guidetti tidligere på kvelden.


Mens faren var redd for hvordan han skulle forklare Guidettis fravær for en svært forventningsfull gutt, løp 8-åringen ut til nabolaget.

Hvor John Guidetti sto og ventet, ifølge bloggposten.

- Og så spiller de fotball. Midt på natta. Det er merkelig. Skikkelig merkelig. Man blir ikke kald inni seg når man tenker på den scenen, fastslår Andrev Walden.

Den rørende teksten, som du kan lese i sin helhet her, er blitt hyllet på sosiale medier det siste døgnet. Akkurat som John Guidetti er blitt det. Svensken som er blitt døpt den nye Zlatan, som tidlig markerte seg med både scoringer og attityd, har også fått kjenne på janteloven. Men historien viser en side ved ham som kanskje ikke har vært like godt kjent.

Guidetti bekrefter Guttens far har selv bekreftet historien overfor svenske medier, og nå har Guidetti selv også gitt sin versjon.

- Folk har funnet ut at jeg bor der, så det kommer innimellom personer dit og ber om autografer. Så kom han og spurte om vi ikke kunne «lira boll». Jeg sa at det er klart vi kan det, men det er Champions League-finale, så vi kan spille etterpå. Da kom det kanskje seks gutter og banket på døra - han hadde hentet fetterne sine. Så spilte vi, forklarer Guidetti overfor cafe.se.


- Jeg tok med meg en kamerat, så var det oss to mot dem. Guttene syntes det var fantastisk moro, og det koster så lite og gir så mye. Jeg gjør ofte slikt som dette, for jeg synes det er artig. Det er ikke en plikt, men noe jeg ønsker å gjøre. Om jeg var ti år og hadde spurt en stor spiller... Eller, ikke stor, men en grei spiller som man kanskje så opp til, da hadde man blitt overlykkelig. Man må forsøke å se det fra den siden, sier han, og konkluderer:

- Jeg kommer sikkert til å spille med dem flere ganger.


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer