Blør for å hjelpe andre

Håndballjentene i Bækkelaget gir uttrykket «å blø for klubben» ny mening: Nå blir de blodgivere for å vise klubbens samfunnsengasjement.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Like før jul poserte de samme jentene på en nakenkalender til inntekt for Bækkelaget. Bildet av en forførende Kristine Brachel (21) som miss desember ble viet størst oppmerksomhet. Nå er hun glad for å bidra i en litt annen setting.

- Vi er veldig stolte av kalenderen, men ved å bli blodgivere ønsker vi også å vise oss fra en mer samfunnsengasjert side. Det gir en god følelse å vite at vi kan være med på å redde liv. Jeg har mange ganger tenkt på å bli blodgiver, så dette kommer jeg til å følge opp videre, sier Kristine Brachel til Dagbladet.

Oppfordrer andre

Bækkelagstrener Frode Scheie står bak initiativet.

Den tidligere landslagskeeperen var blodgiver mens han var proff i Flensburg i Tyskland, og ønsket å følge det opp nå som han er tilbake i Norge.

- Det er så mye fokus på penger og blaserte stjerner i idretten. Dette er en fin måte å skape litt positiv PR rundt idretten på og samtidig vise at man ønsker å hjelpe andre. Herved oppfordrer vi også andre idrettslag til å bli blodgivere. Det er ikke mye som skal til, sier Frode Scheie til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer