Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blue Jays sikret semifinaleplass etter vanvittig comeback

Slo Texas Rangers.

 UENIGHET:  Det gikk hett for seg i oppgjøret mellom Texas Rangers og Toronto Blue Jays. Foto: NTB Scanpix
UENIGHET: Det gikk hett for seg i oppgjøret mellom Texas Rangers og Toronto Blue Jays. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toronto Blue Jays var på full fart ut av sitt første sluttspill på 22 år etter å ha tapt de to første kvartfinalene på hjemmebane, men tok seg onsdag til MLB-semifinale med sin tredje strake seier mot Texas Rangers.

Det skjedde etter en ellevill 7. omgang på en fullsatt hjemmearena i Toronto. Det startet med at Rangers tok ledelsen 3-2 på svært utradisjonelt vis. Toronto-mottaker Russell Martin skulle kaste ballen tilbake til kaster Aaron Sanchez, men traff balltreet til Texas-slagmann Choo Shin-soo slik at ballen rullet langs linjen og Rougned Odor kunne løpe inn fra 3. base.

Etter litt nøling godkjente dommerne poenget, til protester fra hjemmespillerne og rasende reaksjoner fra de nesten 50.000 tilskuerne. Flasker og andre gjenstander regnet ned på banen.

- Du kan enten synes synd på deg selv eller gjøre noe med det. Vi gjorde noe med det, sa Martin, en av lagets få canadiske spillere.

Tabbe-hattrick Blue Jays fikk god hjelp, for Rangers gjorde tre forsvarstabber på rad i hjemmelagets del av 7. omgang, slik at vertene fikk spillere på alle baser da omgangen normalt skulle vært over. Først slo Josh Donaldson inn utligningen, så feide sluggeren José Bautista ballen høyt opp på tribunen. Hans tre poengs homerun fastsatte resultatet til 6-3.

Rangers-spillerne syntes Bautista beundret slaget sitt for lenge før han begynte å løpe, og to ganger ble det nesten masseslagsmål mellom lagenes spillere før den nesten timelange omgangen var over. Kampen beskrives allerede som en av de mest dramatiske og bemerkelsesverdige i baseballhistorien.

Blue Jays hadde ikke vært i sluttspill siden Joe Carter avgjorde World Series i 1993 med en annen homerun som gikk rett inn i historien. Toronto er likevel det gjenværende laget i sluttspillet med kortest titteltørke.

Torontos fotballag ble for øvrig sluttspillklar onsdag for første gang i historien, men det druknet fullstendig i baseballjubelen.

Lang tørke Kansas City Royals blir Blue Jays' motstander i semifinalen etter å ha slått Houston Astros 7-2 onsdag på en dårlig dag for Texas-lag. Kasteren Johnny Cueto var den store spilleren da Royals i likhet med Blue Jays vant 3-2 i best av fem kamper. Royals var i finale så sent som i fjor, men vant sin eneste tittel i 1985.

Natt til fredag norsk tid avgjøres det om Los Angeles Dodgers (forrige tittel i 1988) eller New York Mets (forrige tittel i 1986) tar seg til semifinale. Allerede tirsdag var Chicago Cubs første lag til semifinale, da laget tok sin tredje seier på fire kamper mot St. Louis Cardinals. Cubs er klubben med lengst titteltørke av alle. Den har vart siden 1908.

Cubs kom til sluttspill som laget med tredje flest seirer (97) i grunnserien, men har nå slått ut de to eneste lagene som vant flere: Pittsburgh Pirates (98) og St. Louis Cardinals (100). Semifinalene spilles i best av sju kamper, og Cubs er nå fire seirer fra sin første World Series siden 1945.

Uansett hvem som vinner, brytes en lang titteltørke i høst.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!