Blunking, filming og finger til fansen

Ronaldos mange kontroverser.

(Dagbladet.no): Når Cristiano Ronaldo preger avisoverskriftene, er det vanligvis på grunn av hans eksepsjonelle fotballtalent.

Men slik det gjerne er med geniale fotballspillere, kommer av og til den mørkere siden til syne. Kanskje er det nettopp den som gjør at de skiller seg ut fra røkla.

Etter det røde kortet mot Portsmouth i går sa Sir Alex Ferguson at Ronaldo gikk i fella - igjen.

Portugals landslagstrener Luiz Felipe Scolari har tidligere vært inne på det samme.

Etter at Ronaldo tok strupetak på Luxembourgs Jeff Strasser i en oppkjøringskamp foran fjorårets fotball-VM, ba Scolari Ronaldo om å roe seg ned.

- Situasjonen bekymrer meg, for en majoritet av motstanderne provoserer Cristiano, og han vet ikke hvordan han skal håndtere det. Motstanderen vår vet at hvis de terger Cristiano, vil han reagere på den måten. Cristiano må forstå at han er del av en gruppe - og at dette skader hele gruppa og ikke bare ham, sa Scolari.

Den engelske avisa The Guardian har sett nærmere på noen av kontroversene Ronaldo har vært innblandet i.

Det begynner å bli mange for en mann på bare 22 år.

OFTE I BRÅK: Cristiano Ronaldo er bare 22 år, men har allerede en lang liste med kontroverser å se tilbake på. Foto: REUTERS
OFTE I BRÅK: Cristiano Ronaldo er bare 22 år, men har allerede en lang liste med kontroverser å se tilbake på. Foto: REUTERS Vis mer

15. mai 2004

Ronaldo får to gule kort og blir utvist for første gang i Premier League. Det første gule er for filming, det andre for å sparke vekk ballen.

7. desember 2005

Ronaldo vil så gjerne vise seg for det portugisiske folket når United møter Benfica borte, men det meste går på tverke. Da han blir hetset av fansen til Lisboa-klubben i det han byttes ut, gir han dem finger\'n. UEFA reagerer med å gi ham en kamps karantene og 4000 pund i bot.

14. januar 2006

En frustrerende kveld for Manchester United blir enda verre når Cristiano Ronaldo får direkte rødt kort etter en voldsom takling på Andy Cole. United taper 1-3 mot byrival City, og Ronaldo blir utestengt i tre kamper.

1. juli 2006

Cristiano Ronaldo blunker lurt til Portugal-benken like etter at lagkameraten i Manchester United, Wayne Rooney, er blitt utvist. Han blir landsfiende nummer 1 i England, og flørter åpenlyst med Real Madrid i dagene som følger.

Blunking, filming og finger til fansen

I et intervju med FireFireTo en stund i etterkant sa Ronaldo at han gjorde det måtte gjøre for at Portugal skulle vinne.

2. desember 2006

Blir stemplet som juksemaker av Middlesbrough-manager Gareth Southgate etter en kontroversiell straffe, hvor Ronaldo falt uten at Boro-keeperen var borti ham.

Frikjent for voldtekt

Det finnes flere uheldige episoder med Ronaldo involvert enn The Guardian har trukket fram. Blant annet ble han arrestert og avhørt av politiet i Manchester i 2005, etter at en kvinne anklaget ham for voldtekt. United-vingen tok sterk avstand fra beskyldningene og ble senere frifunnet.

Litt mindre alvorlig var de nye filmeanklagene fra Middlesbrough etter at Ronaldo skaffet en straffe han selv scoret på.

Etterpå parerte han angrepene på herlig arrogant vis.

- Kanskje havner jeg i disse kontroversene fordi jeg er for god, slik at folk ikke liker meg.

Ronaldo har utvilsomt modnet som spiller det siste året, men gårsdagens hendelse viser at han fortsatt har tilbøyeligheten til å miste hodet.

Selv føler portugiseren at de vonde erfaringene har gjort ham mer voksen.

- Det har på mange måter vært et vanskelig år. Enkelte ting kunne jeg godt ha unnvært og jeg har vært nødt til å bruke en del tid på å bearbeide og tenke over det som har skjedd. Men jeg føler at jeg har kommet ned på beina, og nå ser jeg bare framover, sa han i et intervju med FireFireTo tidligere i år.

DIREKTE RØDT:</B> Ronaldo fikk direkte rødt etter denne taklingen på Andy Cole. Domemren var for øvrig den samme som viste ut Ronaldo mot Portsmouth - Steve Bennett.
<B>FIKK STRAFF:</B> Her får Benfica-fansen finger\'n fra Ronaldo.
<B>BLE FOLKEFIENDE NUMMER 1:</B> Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo har for lengst skværet opp etter at portugiseren gjorde sitt ytterste for å få lagkameraten i Manchester United utvist.
<B>FØRSTE RØDE i PREMIER LEAGUE:</B> Ronaldo på vei av banen etter å ha fått to gule kort mot Aston Villa. Det første for filming, det andre for å sparke vekk ballen.
<B>ANMELDT FOR VOLDTEKT:</B> En slukkøret Cristiano Ronaldo ble arrestert og avhørt av politiet, men senere frikjent for beskyldningene om voldtekt.
<B>FILMET?</B>: Ronaldo ble stemplet som juksemaker etter denne epiosoden mot Middlesbrough.