Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bly-tunge

Med blytunge bein reiste Vålerenga-spillerne på treningsleir til Sør-Afrika i går ettermiddag. Den siste tida har tapene haglet i takt med svetteperlene. Innen kvartfinalene i cupvinnercupen mot Chelsea 4. og 18. mars skal spillerne ha jernkondis.

For å få mest utbytte av utholdenhetstreninga, inviterte klubben kondis-ekspert og rotrener Åke Fiskerstrand til den første samlingen på Norges idrettshøgskole.

- Selv om den ikke er avgjørende, er utholdenhet viktig i fotball. Vi har en spillestil som krever mye løping, og bruker eksperthjelp for å vite om vi trener riktig, sier Drillo til Dagbladet.

De fysiske testene viser at Vålerenga er på rett vei når det gjelder kondisen.

- Der er vi klart bedre enn i fjor. Det er først i år at spillerne har grunnlag til å kunne trene godt hver gang. Det hadde de ikke i 1998-sesongen, sier Vålerenga-trener Lars Tjærnås.

Snittet på de første 02-testene (måling av oksygenopptak i blodet), ligger på mellom 63 og 64.

- Selv om Rosenborg har hatt et høyere snitt, er vi positivt overrasket over grunnivået, sier den andre Vålerenga-treneren, Knut Arild Løberg.

Ekspertene strides om hva som er riktig mengde med blodslit.

Åke Fiskerstrand er ikke i tvil.

- Fotballspillere på toppnivå bør drive sammenlagt effektiv utholdenhetstrening en time i uka. Intervalltreninga fordeles på tre dager à 20 minutter. I tillegg kommer all treninga med ball, sier Fiskerstrand.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling