Blytung Europa-start for RBK

Rosenborg gikk på et tungt tap mot LASK. Kaptein Mike Jensen var frustrert.

<strong>JUBEL:</strong> James Holland kaster seg over lagkameratene som feirer 1-0 mot Rosenborg. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: James Holland kaster seg over lagkameratene som feirer 1-0 mot Rosenborg. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • LASK - Rosenborg 1-0 (1-0)

Det ble en tung aften i Østerrike for Rosenborg. Eirik Horneland uttalte på en pressekonferanse at målet deres definitivt er å gå videre fra gruppa. Og da er det naturlig at oppgjøret mot LASK var et oppgjør trønderne burde ha poeng i.

Slik skulle det ikke gå.

KAMPFAKTA

  • LASK (Østerrike) – Rosenborg 1-0 (1-0)
  • Mål: 1-0 James Holland (45). Dommer: Donatas Rumsas, Litauen.
  • Gult kort: René Renner (26), Petar Filipović (55), LASK Linz, Vegar Eggen Hedenstad (44), Birger Meling (57), Even Hovland (84), Rosenborg.
  • Se alle resultatene fra kveldens runde i Dagbladet Fotballstudio.

Rosenborg hadde knapt en eneste sjanse selv, og LASK fikk det avgjørende målet da James Holland stanget inn vinnermålet like før pause.

RBKs Mike Jensen var tydelig frustrert etter oppgjøret:

- Det er altfor dårlig. Det er elendig. Det var ikke godt nok, sier han og rister på hodet til TV 2.

På spørsmål om hva som gikk galt, sier dansken:

- Det var altfor mange feil. Vi spiller feil og spiller for mye langt. Det var mye galt, mye ukonsentrerte feil og mange ting som gikk galt i dag. Jeg er veldig frustrert.

Trener Eirik Horneland nikker enig:

- Prestasjonen irriterer meg. Den var fryktelig svak. Vi produserte lite. Det var dårlig samhandling. Vi ble tatt i fremoverpress. Vi sto dårlig offensivt. Det var store avstander defensivt. Det var skikkelig dårlig, sier RBK-trener Eirik Horneland.

<strong>HANG ETTER:</strong> Mike Jensen og Rosenborg. Foto: NTB Scanpix
HANG ETTER: Mike Jensen og Rosenborg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tung start

Rosenborg pustet lettet ut etter de første 25 minuttene av kampen. Både Samuel Tetteh og brasilianske Klauss var farlig frampå, og sendte et kraftig varsko i hva som var i vente.

Igjen var det André Hansen som reddet dem fra en i sekken.

Etter de første 25 minuttene kom Rosenborg mye mer med i kampen selv, og hadde noen halvfarlige sjanser - selv om ingen av dem endte på mål.

Det var en tung omgang, og på overtid gikk vondt til verre for RBK.

Australske James Holland fikk gå relativt alene opp i feltet og stange inn 1-0 etter en corner. Laget hadde trøkk og selvtillit, og kjempet Rosenborg i senk.

- De må være tøffere på den første stolpe. Det er en fryktelig avslutning på omgangen, uttalte TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

BENDTNER: Nicklas Bendtner er klar for FC København etter å ha vært ute i kulden i Rosenborg. Video: FC København og NTB Scapix. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Tyngre fortsettelse

Rosenborg visste at de måtte vise seg selv fra en helt annen side i den andre omgangen. Vi skal ikke lenger tilbake enn til CL-kvalifiseringen mot Maribor på Lerkendal hvor trønderne gikk fra en tung 1. omgang til en fortryllende 2. omgang, så håpet var der absolutt.

Men, den andreomgangen startet med et skremmeskudd, igjen signert brasilianske Klauss. Spissen kom seg alene med André Hansen, men chippen endte på utsida av stolpen.

RBK var heldig som ikke lå under med to, men det lyste et varselsignal.

Etter hvert som klokket tikket raskere og raskere mot fulltid, fikk også RBK noen muligheter. Samuel Adegbenro hadde noen driv på sin venstrekant, men han greide ikke å omsette dem til gode innlegg eller skudd.

Etter 72 minutter gjorde Horneland sine første bytter. Bjørn Maars Johnsen gikk ut for Ceide, mens Lundemo ble erstattet av Trondsen.

Det hjalp ikke noe for RBK. Sjansene kom aldri, tapet var et faktum.

PS. I den andre kampen i gruppa slo PSV Eindhoven Sporting Lisboa 3-2. De to beste lagene i gruppa går videre til 32-delsfinale. Se alle kveldens resultater i Dagbladets fotballstudio.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer