BMC-kaptein: - Vi er ikke favoritter

Realistisk før Tour de France.

IKKE FAVORITT:  Tejay Van Garderen tror ikke han kan utfordre Alberto Contador og Chris Froome i kampen om sammenlagtseieren. Her fra Alpe d'Huez i fjor, der amerikaneren ble nummer to. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
IKKE FAVORITT: Tejay Van Garderen tror ikke han kan utfordre Alberto Contador og Chris Froome i kampen om sammenlagtseieren. Her fra Alpe d'Huez i fjor, der amerikaneren ble nummer to. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WELLINGTON PLACE, LEEDS (procycling.no): Kapteinen for det amerikanske sykkellaget BMC, Tejay Van Garderen, ser ikke på seg selv som en favoritt til Tour de France.

Likevel mener han at han fortjener kapteinsrollen i laget som Thor Hushovd har syklet på de siste tre årene. 

- Når man ser på tidligere resultater, føler jeg at jeg har fortjent denne sjansen. Vi kommer ikke inn i rittet som favoritter, det er et utviklingstrinn for senere år. En gang håper jeg at jeg kan vinne Tour de France, sier amerikaneren på et pressemøte. 

Amerikaneren har tidvis vist god form tidligere i år, blant annet da han vant en fjelletappe i Katalonia rundt. I den siste tiden har han derimot slitt litt, grunnet en hofteskade han pådro seg under Tour de Romandie.

Nå skal han imidlertid være tilbake i form.

- Det er ingen smerter i hofta. Alt ser ut til å være som det skal, forteller 25-åringen.

Froome er favoritt 
Som de fleste andre, peker Van Garderen på Chris Froome (Team Sky) som den store favoritten.

- Froome er den store favoritten. Contador er hans store utfordrer. Bak ham er det mange som kjemper om tredjeplassen. Jeg tror ikke at noen er bedre enn andre der, mener han.

De største favorittene til tredjeplassen regnes for å være Vincenzo Nibali (Astana) og Alejandro Valverde (Movistar), men det er også flere utfordrere, blant andre den unge amerikaneren Andrew Talansky (Garmin-Sharp) som nylig vant Critérium du Dauphiné.

Derfor mener Van Garderen at det er en ny generasjon av talentfulle amerikanere på vei opp. Mange i den eldre generasjonen har innrømmet dopingbruk i kjølvannet av Armstrong-skandalen. 

- Ja, flere av den gamle generasjonen legger opp, eller er på vei ut. Bortsett fra Horner, han kan gå i ti år til. Jeg er en av den som leder den nye generasjonen, og vi gir amerikanerne mye å glede seg til, sier Van Garderen. 

Spare krefter
Den amerikanske syklisten, som vant ungdomstrøyen i Tour de France 2012, forteller at taktikken på de første etappene blir å spare krefter og holde seg unna trøbbel.

Det er spesielt den femte etappen han frykter, der rytterne skal forsere flere brosteinspartier underveis.

- Brosteinen handler om å unngå trøbbel. Jeg kommer til å savne Phinney der. Vi har fire store klassikergutter: Schar, Burghardt, Oss og Van Avermaet. De har masse rutine, og jeg regner med de passer på meg. Det er en katastrofe det som skjedde med Taylor. Både for laget vårt og for Tour de France, sier Van Garderen.

Taylor Phinney er en god venn av BMC-kapteinen og var tiltenkt en rolle på Tour de France-laget til BMC, men måtte kaste inn håndkleet etter han brakk beinet i en dramatisk krasj i det amerikanske mesterskapet. 

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no. 

SLITT MED SKADE : Men nå skal amerikaneren ha funnet formen. Foto:  EPA/KIM LUDBROOK
SLITT MED SKADE : Men nå skal amerikaneren ha funnet formen. Foto: EPA/KIM LUDBROOK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer