BMC og Hushovd til Arctic Race of Norway

Hushovd blir ambassadør for rittet.

PROMOTØR: Thos Hushovd skal promotere Arctic Race of Norway til resten av sykkelverden. Har fra Paris-Roubaix tidligere i år. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
PROMOTØR: Thos Hushovd skal promotere Arctic Race of Norway til resten av sykkelverden. Har fra Paris-Roubaix tidligere i år. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Da arrangøren i slutten av mai presenterte etappene til Arctic Race of Norway, sa de at de håpet norske toppsyklister ville være med på tidenes første etapperitt i Nord-Norge. Nå har de fått drømmen oppfyllt.

Thor Hushovd og hans lag, BMC, skal nemlig stille, både som deltaker og ambassadør for rittet. Hushovd, som aldri har vært lengre nord enn Lofoten, gleder seg til å vise fram fjord og fjell for sykkeleliten i verden.

Twitter-promotering - Vi skal sykle inn fjordene, rundt øyene og langs havet. Det vil bli uforglemmelige opplevelser for alle deltakerne. Sykkelsporten er en dynamisk sport som legger til rette for å vise klodens vakreste og mest spektakulære steder. For meg som er stolt av mitt hjemland er det en ære å være rittets ambassadør, sier Hushovd ifølge en pressemelding fra arrangøren.

Sørlendingen med ti etappeseirer i Tour de France ifølge pressemeldinga bruke Twitter aktivt for å promotere rittet. Hushovd har nesten 70 000 følgere på mikrobloggnettstedet. Og om han får bli med BMC til Tour de France i juli, vil han også der fortelle resten av feltet om det nye etapperittet i nord.

Begeistring - Arctic Race of Norway er det naturlige steget for norsk sykkelsport etter at vi har fått etablert syklister på toppnivå, sier Hushovd ifølge pressemeldinga.

Daglig leder i rittet, Knut-Eirik Dybdal, er naturlig nok fornøyd med at Norges kanskje største sykkelstjerne skal fronte arrangmentet.

- Thor Hushovd er den største norske sykkelprofilen gjennom tidene, og vi er begeistret over at han stiller som ambassadør for oss, sier Dybdal ifølge pressemeldinga.

STILLER: Thor Hushovd (t.v.) får med seg resten av BMC-laget til Nord-Norge. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP
STILLER: Thor Hushovd (t.v.) får med seg resten av BMC-laget til Nord-Norge. Foto: Doug Pensinger/Getty Images/AFP Vis mer