BMC-sjef: - Utfallet kan endre seg

Brosteinspartier fjernet fra løypen.

OPTIMISTISK: : Jim Ochowicz mener laget hans er usedvanlig godt rustet for dagens brosteinsetappe. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
OPTIMISTISK: : Jim Ochowicz mener laget hans er usedvanlig godt rustet for dagens brosteinsetappe. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLE (procycling.no): Tidligere i dag ble det annonsert at sektor fem og syv blir utelatt fra dagens Tour de France-etappe grunnet dårlig vær og oversvømmelse i brosteinspartiene.

Dermed blir totalt 2,4 kilometer med brostein utelatt, men det gjenstår fortsatt 13 kilometer.

BMC-sjefen Jim Ochowicz vil likevel ikke endre på strategien for dagens etappe. 

- Det gir en flere muligheter til å komme tilbake til gruppen, men man må fortsatt komme seg gjennom syv sektorer med brostein, som er ganske harde. Strategien vil ikke endre seg, men utfallet vil kanskje det, sier han til procycling.no.

Les også: Den magiske brosteinen. 

Mulighet for gul trøye
Deres brosteinsspesialist, Greg Van Avarmaet, ligger på en fjerdeplass før dagens etappe, 2 sekunder bak lederen Vincenzo Nibali (Astana).

Ochowicz forventer likevel ikke å overta den gule ledertrøyen, men det vil være en gledelig overraskelse.

- Man kan ikke være for optimistisk i denne sporten. Vi har en mulighet, og vi har tenkt på det, men det er ikke det vi fokuserer på. Vi fokuserer på å få Tejay over målstreken i en god tilstand. Hvis vi får muligheten til å kjempe der oppe med Greg, og han kan gjøre en god forestilling sammen med en annen brosteinsspesialist og kjempe for seieren, så vil det selvfølgelig være noe vi ønsker å se.

Van Avarmaet har gjennom hele sin karriere vært nær store seierer hvert år, men har aldri nådd helt opp.

- Han fortjener en stor seier. Han tapte så vidt Flandern rundt i år, og har det som skal til for å vinne et stort løp, mener laglederen.

Har tro på Kristoff
Jim Ochowicz var tidligere Alexander Kristoffs sjef da 27-åringen kjørte for BMC-laget, men BMC ønsket ikke å fortsette samarbeidet etter 2011-sesongen.

Det angrer de nok på i dag, og Ochowicz mener Kristoff er blant favorittene på dagens etappe.

- Han er en god brosteinsrrytter, og har gode muligheter i dag. Jeg vet ikke hvor mye energi han har brukt så langt, men han ser ut til være høyt oppe hele tiden. Det er ikke noen grunn for at han ikke skal være der fremme i dag, sier BMC-sjefen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.  

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer