BMC sterkest på de spanske strendene

Kopierte lagtempotriumfen fra Tour de France.

TIL TOPPS: BMC vant lagtempoen i Spania rundt, her fra lagtempoen i Tour de France, som de også vant. Foto: Eric Gaillard / Reuters
TIL TOPPS: BMC vant lagtempoen i Spania rundt, her fra lagtempoen i Tour de France, som de også vant. Foto: Eric Gaillard / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): BMC Racing Team vant den første etappen av Vuelta a España. Årets siste treukersritt åpnet med en kort lagtempo i Puerto Banus. 

BMC vant også lagtempoen i årets Tour de France. 

Laget står igjen med etappeseieren og ledetrøyen, men får ingen tidsavstand i sammendraget da etappen ikke teller. Grunnen er protester fra rytterne om at løypen var for farlig. 

Les mer: Pinlig start for Spania rundt

Slik gikk det til

MTN-Qhubeka fikk æren av å åpne årets Spania rundt. Laget med sju afrikanere i lagoppstillingen tok det rolig og var aldri med å kjempe om seieren. 

Tiden til det afrikanske laget sto seg en stund, da flere andre lag også tok det rolig. LottoNL-Jumbo var det første laget som ga litt gass og tok en grei ledelse foran MTN.

De fleste lagene så ut til å legge ambisjonene for etappeseier til side for å komme helskinnet til mål, men lagtempospesialistene Orica-GreenEDGE tok selvsagt ledelsen. 

Like etter det australske laget satte bestetid, suste Trek Factory anført av Fabian Cancellara inn til dagens tredje beste tid. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.