TIL TOPPS: BMC vant lagtempoen i Spania rundt, her fra lagtempoen i Tour de France, som de også vant. Foto: Eric Gaillard / Reuters
TIL TOPPS: BMC vant lagtempoen i Spania rundt, her fra lagtempoen i Tour de France, som de også vant. Foto: Eric Gaillard / ReutersVis mer

BMC sterkest på de spanske strendene

Kopierte lagtempotriumfen fra Tour de France.

(procycling.no): BMC Racing Team vant den første etappen av Vuelta a España. Årets siste treukersritt åpnet med en kort lagtempo i Puerto Banus. 

BMC vant også lagtempoen i årets Tour de France. 

Laget står igjen med etappeseieren og ledetrøyen, men får ingen tidsavstand i sammendraget da etappen ikke teller. Grunnen er protester fra rytterne om at løypen var for farlig. 

Les mer: Pinlig start for Spania rundt

Slik gikk det til

MTN-Qhubeka fikk æren av å åpne årets Spania rundt. Laget med sju afrikanere i lagoppstillingen tok det rolig og var aldri med å kjempe om seieren. 

Tiden til det afrikanske laget sto seg en stund, da flere andre lag også tok det rolig. LottoNL-Jumbo var det første laget som ga litt gass og tok en grei ledelse foran MTN.

De fleste lagene så ut til å legge ambisjonene for etappeseier til side for å komme helskinnet til mål, men lagtempospesialistene Orica-GreenEDGE tok selvsagt ledelsen. 

Like etter det australske laget satte bestetid, suste Trek Factory anført av Fabian Cancellara inn til dagens tredje beste tid. 

Tinkoff-Saxo leverte en svak avslutning, men tok ledelsen fattige fem tideler foran Orica-GreenEDGE. Like bak kom et sterkt kjørende Etixx-Quick Step, men det holdt ikke til mer enn en foreløpig fjerdeplass for det belgiske mannskapet.  

Etter en kort periode med svakere tider klinket BMC Racing Team til med ny bestetid. Det amerikanske laget med en revansjelysten Tejay Van Garderen klokket inn ett sekund foran Tinkoff-Saxo.

Katjusja, Movistar og Team Sky tok det relativt rolig med sine sammenlagtkandidater, dermed ble det etappeseier og rød ledertrøye på det amerikanske laget.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!