Bø avslører sin spesielle mesterskapsoppskrift: - Har bodd på sofaen

Tarjei Bø tok fem medaljer i forrige VM. Likevel kjører 27-åringen en helt annet oppladning før Kollen-VM.

ROLIGE DAGER: I fjor trente Tarjei Bø hardt frem til VM i Kontiolahi, som kulminerte i fem medaljer for stryningen. I år velger han en helt annen taktikk. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
ROLIGE DAGER: I fjor trente Tarjei Bø hardt frem til VM i Kontiolahi, som kulminerte i fem medaljer for stryningen. I år velger han en helt annen taktikk. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tarjei Bø har hatt ufortjent mange sykdomsplager i løpet av sin karriere. Ofte har noe gått galt enten i sesongoppkjøringen eller tidlig i sesongen.

Men uansett hva, hvor mye og når det har gått galt, er det én ting som alltid går som det skal: prestasjonene i mesterskap. Storebror Bø leverer alltid godt i mesterskap.

Foran 2012/13-sesongen slet Bø med TWAR, men endte likevel opp med tre gull i det norske drømmemesterskapet i Nove Mesto. I fjor slet stryningen med rhinoviruset, men dro likevel hjem fra Kontiolahti med hele fem medaljer.

- Jeg er ikke en som trenger flyt og medgang for å prestere. Jeg har opplevd mye motgang og vet at jeg takler det bra. Det er en trygghet, sier Bø til Dagbladet.

- Det har vært frustrerende. Jeg har hatt min dose uflaks med mange avbrekk. Likevel har jeg klart å røske med meg mange VM-medaljer og hatt flyt i mesterskap. Det lover godt med en så god oppladning som jeg har hatt i år.

Sofa-oppkjøring Han har vist seg som en mesterskapsspesialist, en som presterer når det gjelder som mest og en som klarer å tyne ut formtoppen når medaljene skal deles ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer