Bø beste norske på fjerde plass da Heikkinen satte løyperekord

Lysebotn opp.

BESTE NORSKE:  Tarjei Bø på fjerdeplass ble beste nordmann i herreklassen i motbakkeløpet Lysebotn opp. Finske Matti Heikkinen vant og satte ny løyperekord. Foto: Lars Hulleberg/Dagbladet
BESTE NORSKE: Tarjei Bø på fjerdeplass ble beste nordmann i herreklassen i motbakkeløpet Lysebotn opp. Finske Matti Heikkinen vant og satte ny løyperekord. Foto: Lars Hulleberg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tarjei Bø på fjerdeplass ble beste nordmann i herreklassen i motbakkeløpet Lysebotn opp. Finske Matti Heikkinen vant og satte ny løyperekord.

Heikkinen gikk opp de sju kilometerne på tida 27.52,5. Russiske Alexsander Legkov fulgte på andreplass, mens franske Maurice Manificat ble nummer tre.

Bø kom i mål på 28.50,3, nesten minuttet bak vinneren.

- Det gikk jevnt fort hele veien, og så hadde ikke jeg så mye å gå med på slutten. Men det er noen gir igjen til VM, sa Bø etter løpet.

- Det var vanskelig å mobilisere mot slutten. Det var ingen å spurte mot, så da var det bare å gli inn og spare noen krefter til skiskytinga i morgen, fortsatte han.

Fredag skal skiskytterne gjennom en skyteduell, en prolog og 15 kilometer fellesstart.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- Det her er en sånn psykisk prøve mot seg selv. I morgen blir det mer mann mot mann. Da blir det mer å psyke ut de andre enn å psyke opp seg selv, sa Bø.

Sjur Røthe ble nummer fem torsdag, og var godt fornøyd. På plassen bak fulgte Martin Johnsrud-Sundby.

Petter Northug ble nummer 72 av 78, over seks minutter bak den finske vinneren.

Både langrennsløpere og skiskyttere konkurrer under Blinkfestivalen, og torsdagens motbakkeløp var første prøvelse.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer