LANSERING: Mats Zuccarello Aasen og Moods of Norway lanserte samarbeid i går. Skiskytterbrødrene  Johannes Thingens Bø og Tarjei Bø stakk også innom for å si hei til Norges store hockeystjerne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LANSERING: Mats Zuccarello Aasen og Moods of Norway lanserte samarbeid i går. Skiskytterbrødrene Johannes Thingens Bø og Tarjei Bø stakk også innom for å si hei til Norges store hockeystjerne. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Bø-brødrene hyller Zucca: - Det at han herjer som han gjør er helt rått

Møttes i Oslo i forbindelse med lansering av kleskolleksjon.

(Dagbladet): Moods of Norway lanserte i dag et samarbeid med New York Rangers-spiller Mats Zuccarello.

Sammen har de utviklet en unisex-kolleksjon som inneholder klær og tilbehør. Deler av inntektene går til Zuccarello-stiftelsen, som hjelper barn og unge i idretten

Hovedpersonen var selv på plass, og minglet med både kjendiser og venner i Norges hovedstad.

- Det er veldig kult, det er veldig nytt da, spennende. Så får vi se. Jeg har aldri gjort noe sånt her før så du vet ikke helt hva du skal forholde deg til og hva du skal forvente. Det er kult, sier Zuccarello Aasen til Dagbladet.

Han trives ikke med all oppmerksomheten og skulle nok helst ønske at det ikke var kameraer rundt ham.

- Jeg har aldri interessert meg for sånne ting. Jeg gjør ikke noe som jeg ikke syns er kult. Det skal være en kul greie. Det skal ikke være noe stressende. Det kan hende jeg skal bli skuespiller, ta etter Carew og sånt. Da må jeg øve meg, sier han med et smil.

- Du er ikke redd for at folk blir lei av deg?

- Det er de sikkert allerede. Jeg må bare ta det, alle kan ikke være fornøyd.

Samling

Ishockey-landslaget er samlet i Oslo i disse dager i forbindelse med at det skal spilles to kamper i Strömstad mot henholdsvis Färjestad og Frölunda. I tillegg skal laget møte Østerrike til treningskamper lørdag 27. august og søndag 28. august, før fokuset rettes mot OL-kvalik i september.

- Det er OL-kvalik om noen uker, det er veldig spennende. Spennende for Norge. Så drar jeg tilbake (til USA journ.anm.) når det er ferdig, sier Zuccarello.

NRK skrev at antidoping-organisasjonene i Tyskland og Østerrike krever at Russland ikke får lov til å delta i vinter-OL i Pyeongchang i 2018. Bakgrunnen er McLaren-rapporten som avslørte at landet har drevet med systematisk doping.

På spørsmål om hva Zuccarello Aasen tenker om det kravet, svarer han:

- Jeg legger meg ikke opp i det. Jeg hadde dopingtest i dag jeg, så jeg får håpe jeg sto, sier han med et smil.

Nordmannen mener også det er nok dopingtesting av spillerne i NHL.

- Vi blir testet tre-fire ganger i året vi, så det er greit det.

Zuccarello og de øvrige spillerne i NHL må forberede seg på et skikkelig hardkjør neste sesong. På grunn av verdenscupen må grunnserien gjøres unna en uke raskere. Det betyr at lagene oftere må spille to dager på rad, og tre kamper på fire dager blir også vanligere, skriver NTB.

- Det er mye kamper, men vi får bare «gilla läget» som de sier i Sverige. Det er bare å nyte det, sier han.

- Du kan ikke styre det. Det er bare å «gønne på», sier Zuccarello.

Bø-brødrene er fans

Plutselig dukket skiskytter-brødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø også opp for å vise sin støtte til Zuccarello Aasen.

- Jeg kjenner han fra da jeg var med på «Best av de beste», det er vel fire år siden nå. Da ble jeg kjent med Zucca. Han er en bra fyr, så det har vært artig å følge med på hockey etter at han ble så god, sier storebror Tarjei.

- Når jeg møter han så er det high five. Jeg prøver å være like kul som han når jeg møter ham. Det er ikke så lett, sier han videre.

Lillebror Johannes har også en sponsoravtale med Moods of Norway.

- Dette hadde jeg gjort ti av ti ganger uten sponsorer, akkurat som Tarjei, sier Johannes Thingnes Bø.

- Det er de som mener at Zuccarello ikke får nok oppmerksomhet i Norge. Hva tenker dere?

- Det er riktig det. Det har ikke noe med han som utøver å gjøre, men sporten er ikke like populær i Norge. Det er veldig trist. Det at han herjer som han gjør, i New York liksom, det er helt rått. Han er ikke undervurdert, for alle vet hvor god han er, men han hadde fortjent mer oppmerksomhet. Det får han her nå, så jeg håper det norske folk får øynene mer opp, sier Johannes Thingnes Bø.

- Det har tatt seg mer opp da de siste årene faktisk. For noen år siden var det slik at de som følger med på idrett så hvor stort det var, mens ingen andre gjorde det. Mens nå syns jeg folk virkelig viser han respekten han fortjener. Det viser du når du får egen kolleksjon, da har du nådd ganske langt opp i Norge, skyter bror Tarjei Bø inn.

Zuccarello selv trives best når ting ikke handler om ham selv.

- Det er mye venner og familie og ålreite folk som har kommet her. Det setter jeg veldig pris på. Det er kult å hilse på alle. Det at det handler om meg er jeg ikke så veldig komfortabel med, sier kveldens hovedperson.

MYE OPPMERKSOMHET: Mats Zuccarello Aasen var en populær mann på sin egen lanseringsfest. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MYE OPPMERKSOMHET: Mats Zuccarello Aasen var en populær mann på sin egen lanseringsfest. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer