Bø-brødrene knust: - Rett og slett natta

Martin Fourcade og resten av de franske utøverne var overlegne i Sverige.

KNUST: Johannes Thingnes Bø ble knust av rivalen Martin Fourcade i kveld. Foto: Fredrik SANDBERG / TT NEWS AGENCY / AFP / NTB Scanpix
KNUST: Johannes Thingnes Bø ble knust av rivalen Martin Fourcade i kveld. Foto: Fredrik SANDBERG / TT NEWS AGENCY / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Verken Johannes Thingnes Bø eller Tarjei Bø hadde noe å stille opp med mot franske Martin Fourcade på normaldistansen i Östersund.

Det ble firedobbelt fransk med Fourcade aller øverst. Tarjei Bø Ble best av de norske på sjetteplass, men ble slått med 2.28,8 med ett tilleggsminutt mer enn de to øverst på pallen.

Det var franskmannens 70. verdenscupseier.

Det var svært krevende forhold i løypa hvor det var blitt svært løst og noen steder isete. Franskmannen hadde én bom på siste stående skyting, men det var ikke på standplass at Fourcade avgjorde. Han var ustoppelig i sporet i tillegg til solid på standplass.

Firedobbelt

De franske utøverne hadde tydeligvis svært gode ski. De behersket i hvert fall de vanskelige forholdene best. For også Simon Desthieux havnet høyt oppe med sitt ene tilleggsminutt. Han var 12,7 sekunder bak på annenplassen.

Quentin Fillon Maillet hadde tre tilleggsminutter, men klarte likevel å ta tredjeplassen. Emilien Jacquelin tok fjerdeplassen med to tilleggsminutt.

- Det er en helt utrolig laginnsats av det franske laget, sa NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith på direkten.

- Det var masse fransk oppi der. Det var lite Bø, men mye Les Bleus, sier Tarjei Bø til NRK, med henvisning til franskmennene.

SPORTSNYHETENE: Med sølv på minitouren i Ruka kunne Heidi Weng motta individuell medlaje i verdenscupen for første gang siden prøve-VM i Seefeld i januar 2018. Video: NRK Vis mer

- Natta

Johannes Thingnes Bø var først i aksjon av de norske han skjøt feilfritt på første liggende. Han fikk en hårfin bom på sitt siste skudd på første stående skyting. Det hjalp ikke særlig med feilfri liggende skyting. Han måtte tåle en ny bom på siste stående skyting. Han havnet til slutt hele 3.12,6 minutter bak sin franske konkurrent med bare ett tilleggsminutt. Det ble tiendeplass på ham.

Thingnes Bø åpnet sterkt og var best etter første liggende skyting, men franskmannen slo ham med 20 sekunder på annenrunden. Det gikk bare langsommere og langsommere.

- Jeg følte meg bra både i går og i dag egentlig. Jeg fikk en god førsterunde og skjøt fullt, det var det som var planen, men derifra var det rett og slett natta for min del, sier Thingnes Bø til NRK etter løpet og fortsetter:

- Jeg følte meg kraftløs. Jeg prøvde å gå fort og putte kraft i både skyvet og stavene uten at det lykkes. Jeg sleit med å finne teknikken og det førte til dårlig fart inn i bakken og baklen ble tyngre. Det var rett og slett et sliteløp for min del.

Tungt i sporet

Vetle Sjåstad Christiansen skjøt feilfritt på første liggende, men var ikke så rask i sporet. Han endte til slutt med ett tilleggsminutt, men kom i mål 5.31,6 minutter bak vinneren med like mange bom.

Tarjei Bø var også feilfri på første liggende, og passerte 10,4 sekunder bak broren. Han var derimot litt skarpere på sin andre tur på standplass og gikk ut til tredjeplass 14,9 sekunder bak Fourcade. Han hadde en bom på den neste liggende, men på siste stående ble det også en bom. Det holdt til å være beste Bø i konkurransen. Han endte på 6.-plass.

Erlend Bjøntegaard startet med feilfri skyting både på første liggende og stående skyting. Han gikk inn 3.32 minutter bak med to tilleggsminutter.

Lars Helge Birkeland hadde tre tilleggsminutter og havnet 5.53 bak.

Johannes Dale har ennå ikke kommet i mål.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer