Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bø-bronse på VM-sprinten

Tysk gull i Khanty-Mansijsk.

VM-BRONSE: Tarjei Bø sikret en bronsemedalje under lørdagens VM sprint i skiskyting i Kanthy-Mansijsk i Sibir i Russland.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
VM-BRONSE: Tarjei Bø sikret en bronsemedalje under lørdagens VM sprint i skiskyting i Kanthy-Mansijsk i Sibir i Russland. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Norge hadde vunnet fem av åtte sprintrenn i verdenscupen, og stilte med en kvartett hvor samtlige fire var i stand til å ta gull på en god dag.

Tarjei Bø, Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger har alle vunnet verdenscuprenn denne sesongen, men til tross for den norske dominansen, er det også utlendinger som har gått fort og skutt godt i løpet av vinteren.

Blant dem tyske Arnd Pfeiffer og franske Martin Fourcade.

Første individuelle gull I krevende føre- og vindforhold i Khanty-Mansijsk, var det Pfeiffer som taklet begge deler best. 23-åringen fra Wolfenbüttel tok sitt første VM-gull samme sted i fjor sammen med Simone Hauswald, Magdalena Neuner og Simon Schempp i mixed-stafett.

I dag tok han sin første individuelle mesterskapsmedalje, og det av edleste valør.

Nærmest fulgte lillebror Fourcade, som lenge så ut som en trussel til tysk gull. Etter å ha tatt inn 11 av 23 sekunder på Pfeiffer på første halvdel av sisterunden, stivnet han imidlertid litt, og måtte ta til takke med sølvet.

Innfridde målsetningen Bronsen gikk til Tarjei Bø i 22-åringens første individuelle VM-konkurranse. Stryningen, som stadig leder verdenscupen sammenlagt, hadde ikke all verdens fart i sporet, og da viste et bomskudd på liggende skyting seg å bli for kostbart.

- Medalje var målet, men jeg visste det kom til å bli hardt. Denne løypa passer meg ikke helt, den er ikke hard nok. Dette var kanskje den største medaljesjansen jeg hadde individuelt. Det kommer til å bli et rotterace på fellesstarten og jaktstarten, sier Bø til NRK.

- Jeg åpnet ganske hardt og gikk jevnt hele løpet, men slet med å gå fra folk i lett terreng. Jeg hadde veldig gode ski torsdag og ikke fullt så gode i dag, men mer enn det har jeg ikke lyst til å si, fortsetter han.

Stigende form Emil Hegle Svendsen håpet lenge at han skulle være en del av stafettlaget som tok gull i Holmenkollen i går, men vrakingen av langrennsledelsen gjorde at han kunne stille til start på dagens VM-distanse.

Der viste trønderen at storformen er i anmarsj, men ble litt for ivrig på sisteskuddet på både liggende og stående, og da måtte han nøye seg med femteplass.

- Jeg er litt skuffet, men formen er på vei, sier Svendsen til NRK.

Bjørndalen skuffet Også Lars Berger og Ole Einar Bjørndalen måtte ut i to strafferunder, men hadde på langt nær samme fart som Svendsen i sporet. Dermed endte det med 14.-plass for Berger og 22.-plass for Bjørndalen.

Dagens distanse utgjør utgangspunktet for morgendagens jaktstart. Bø starter 25,2 sekunder etter Pfeiffer, mens Svendsen følger 5,2 sekunder bak Bø igjen.

Berger og Bjørndalen har en litt større opprydningsjobb foran seg. Berger er 1.03,7 bak den tyske verdensmesteren, mens Bjørndalen har 1.21,9 å hente inn i gullkampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling