Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bø dropper en tredjedel av rennene før OL i Sotsji

Tar gullgrep.

SATSER ALT PÅ SOTSJI: Tarjei Bø (25) står over seks av 19 renn i verdenscupen før OL i Sotsji. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SATSER ALT PÅ SOTSJI: Tarjei Bø (25) står over seks av 19 renn i verdenscupen før OL i Sotsji. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Tarjei Bø (25) går riktignok alle rennene i løpet av årets første verdenscuparrangement i svenske Östersund. Han er med både på mixed-stafetten i morgen og de tre resterende herreøvelsene den neste uka.

Bø går etter planen også alt i østerrikske Hochfilzen i desember, men dropper de tre løpene i franske Annecy-Le Grand Bornand rett før jul.

- Det blir en del færre konkurranser enn vanlig. Verdenscupen blir ikke viktig i år. Det er OL som teller, og med tanke på det står jeg over en del renn utover. Jeg går de to første verdenscupkonkurransene, men dropper Annecy-Le Grand Bornand til fordel for å dra på høydesamling, sier Bø til Dagbladet.

Ikke til Anterselva 25-åringen går de tilsammen seks rennene i Oberhof og Ruhpolding etter nyttår, men kommer også til å droppe de tre rennene i italienske Anterselva i midten av januar.

- Jeg står over Anterselva for å komme i skikkelig OL-slag, sier han.
Det betyr at verdenscupvinneren fra 2011 står over seks av 19 konkurranser - inkludert stafetter - før OL starter med sprint i Sotsji 8. februar.

- Hvor mange medaljer kan du ta i Sotsji?

- Det vet jeg ikke. Jeg får prøve å ta én først, og så får vi se om det blir flere. Det store målet mitt er et individuelt OL-gull.

I toppslag
Det er i hvert fall ingen tvil om at Bø kan oppnå noe stort. Han sto over en treningssamling på grunn av sykdom i august, men har ellers hatt en mer eller mindre prikkfri sesongoppkjøring.

Han sammenlikner årets oppkjøring med den han hadde foran 2011-sesongen. Da ble han VM-konge og vant verdenscupen sammenlagt.

- Oppkjøringen minner veldig om før 2011-sesongen. Jeg har vært sterk på hardøktene, og har et bra grunnlag, sier han.

- Hvem har vært sterkest av deg og Emil Hegle Svendsen i høst?

- Emil, Ole Einar (Bjørndalen) og jeg har byttet på litt. Jeg vant et testløp, mens Emil vant det første rennet begge var med i forrige helg. Sånn sett er det vel 1-0 til ham.

- Men det utlikner du i normaldistansen i Östersund på torsdag?

- He-he, ja, hvorfor ikke?