- Bo er for feit!

LA MANGA (Dagbladet): Viking- Helsingborg 3- 2. To keepertabber av Bo Andersen fikk Viking-trener Benny Lennartsson til å ta et oppgjør med danskens matvaner.

- Han er for feit og alldeles for glad i snop, sier en oppgitt Lennartsson.

I går holdt Andersens tabber på å koste Viking seieren over laget som slo Rosenborg i fjorårets Champions League.

  • Ved 0- 1 sto han helt feilplassert da Ulrik Jansson smelte til fra 20 meter.
  • Og ved Helsingborgs utlikning til 2- 2, lot han et løst innlegg fra Erik Wahlstedt passere under seg og inn i lengste hjørne.
  • Tabbene gjorde Lennartsson oppriktig irritert:

- Vi slapp inn to skitmål. Bo er en dyktig keeper når han er form. Men han spiser for mye når han har ferie, og kommer tilbake overvektig og utrent, sier svensken.

Overgang

Dansken er i utgangspunktet en ganske lav keeper med liten rekkevidde, og må kompensere med en gjennomtrent og spenstig kropp. Da tar det lang tid å komme i form.

- Men det er tidlig på sesongen ennå. Og før denne kampen hadde jeg bare fått spille én omgang innendørs. Det var en stor overgang for meg, sier Andersen.

Han har tidligere spilt under Lennartsson i danske Lyngby og engelske britiske Bristol City, og trekker på smilebåndet når Dagbladet konfronterer ham med svenskens kritikk.

- Det er ikke første gangen jeg hører ham si dette. Men jeg forstår at han er sinna i dag, sier Andersen.

Spørsmålet er om Viking bør sette en strek over Bo og ende opp med Bø...

Gode

Framover på banen var det mer å glede seg over for Lennartsson. De store og tunge Helsingborg-spillerne hang ikke med de gangene Viking satte fart på ballen og fikk sendt fram en tidvis glimrende Erik Nevland i bakrommet.

Dessverre ble framdriften ofte ødelagt av dårlig presisjon. Spesielt Bjarte Lunde Aarsheim var usedvanlig slurvete.

- Vi gjorde mange feil i midtbaneleddet, men var av og til gode, sier Lennartsson.