Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bø fikk juling av Fourcade

Skjøt seg bort på siste stående.

BOMMET FOR MYE: To bom på siste stående ble kostbart for Johannes Thingnes Bø. Martin Fourcade vant jaktstarten i dag.Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI/ NTB Scanpix
BOMMET FOR MYE: To bom på siste stående ble kostbart for Johannes Thingnes Bø. Martin Fourcade vant jaktstarten i dag.Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI/ NTB Scanpix Vis mer

Johannes Thingnes Bø hadde alt i sin kalde, hule hånd før den siste skytingen, men som så ofte før var det franskmannen Martin Fourcade som var den beste skiskytteren.

Johannes Thingnes Bø hadde alt i sin kalde, hule hånd før den siste skytingen, men som så ofte før var det franskmannen Martin Fourcade som var den beste skiskytteren.I kaldt vær helt nordøst i staten i Maine i USA gikk Bø ut med et forsprang på nesten 28 sekunder under fredagens jaktstart over 12,5 kilometer.

22-åringen kunne fort ha tatt sin 11. verdenscupseier, men han klarte ikke helt å gjenta suksessen fra sprinten torsdag.

Bom Bø skjøt én bom på første liggende, og deretter ble det fullt hus på siste liggende og første stående. Dessverre ble det to bom på siste stående, og siden Fourcade var feilfri, snek han seg forbi mens Bø var opptatt med strafferunder.

I mål var Bø 24,8 sekunder bak Fourcade, som på sin side hadde én bom på både første og siste liggendeskyting.

Uansett har Johannes Thingnes Bø vist gryende VM-form i de amerikanske løypene. Unggutten kan fort bli et sterk norsk kort når VM smeller i gang i Holmenkollen i begynnelsen av mars. Det Bø har gjort i USA har vært imponerende. At han blir slått av Fourcade kan skje den beste. Fourcade er i særklasse verdens beste skiskytter.

Karrierebeste Anton Sjipulin tok 3.-plassen fredag. Med to bom var han 1.11,5 minutter bak Fourcade.

Erlend Bjøntegaard gikk inn til en meget god 5.-plass etter to bom. Han var 1.57,6 minutter bak vinneren. Det var karrierebeste for løperen fra Buskerud.

Fem bom for Tarjei Bø ga 19.-plass. Lars Helge Birkeland og Alexander Os ble nummer 30 og 31.

Lørdag er det stafett for menn i Presque Isle.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram