Bo har ikke trent

Tromsøs keeperreserve Bo Andersen har ikke trent en eneste gang siden 29. mai. Likevel vil Otto Ulseth hente ham tilbake, siden Knut Borch er lyskeskadet.

-  Jeg har hørt at Borch er skadet, men det er ingen som har gitt meg beskjed om å komme opp. Uansett passer det svært dårlig å reise oppover neste helg, sier Bo Andersen til Dagbladet.

Andersen ble hentet inn av Tromsø-trener Otto Ulseth før sesongen, som vikar for landslagsaktuelle Knut Borch - som pådro seg et armbrudd i en av de siste treningskampene. Andersen spilte de første ni serierundene for Tromsø, men dro hjem til Danmark da Borch var klar igjen i begynnelsen av juni.

Siden har dansken stått på beredskapskontrakt ut sesongen, i tilfelle behovet skulle dukke opp igjen. Nå sliter Borch med lyskeskade, og Otto Ulseth sier til Dagbladet at den danske reserven skal komme oppover igjen en av de nærmeste dagene.

-  Ikke trent

Men Andersen er mest innstilt på å være pensjonist:

-  Jeg har ikke trent ett eneste sekund siden jeg dro fra Tromsø. Og neste helg får jeg besøk av kjæresten fra Norge, pluss at jeg har ungene, sier Andersen, som legger til at han ikke har gått opp i vekt som følge av den treningsfrie perioden.

Den tidligere Viking-keeperen er nå pedagog ved en handikapskole.

-  Dessuten er jeg keepertrener i Slagelse i 2. divisjon. Det må passe inn med mitt liv også, og det gjør det ikke akkurat nå.

-  Men du er under kontrakt med Tromsø?

-  Ja. Men den kontrakten betyr bare at jeg skal steppe inn hvis begge keeperne de har nå, blir skadet. Og dersom det bare er snakk om én kamp, så bør det ikke være behov for meg. Jeg håper Knut blir klar.

Borch-sjekk i dag

Tromsøs førstekeeper pådro seg en muskelskade under spensttrening i slutten av juni. Borch sto de to-tre siste kampene før ferien, og klarte seg greit da. Men plagene i hoftebøyeren er ikke borte:

-  Han har drevet alternativ trening i sommer, uten å bli bedre. Han skal gjennom grundige undersøkelser mandag, så vil det bli tatt en avgjørelse på om han skal stå til helga, sier fysioterapeut Truls Hallen.

TIL-trener Otto Ulseth reagerer slik når vi forteller at Bo Andersen selv benekter at han fått beskjed om å komme opp:

Har ikke lest

-  Jeg trodde det var ordnet, jeg. Dette skal vi få ordnet opp i.

-  Hva sier du til at han ikke har trent på nesten to måneder?

-  Da er det desto viktigere å få ham opp hit før helga.

-  Stiller kontrakten hans noen krav til fysisk vedlikehold?

-  Jeg har ikke lest den.

PASSER DÅRLIG: Bo Andersen har liten lyst til å reise til Tromsø. - Neste helg får jeg besøk av kjæresten fra Norge, pluss at jeg har ungene, sier Andersen.