Bø om bommerten: - Jeg glemte at alle kameraene rettes mot vinneren

Lite strategisk klesskift.

GLEDER SEG: Johannes Thingnes Bø gleder seg stort til sesongåpning på Sjusjøen denne helga. Tidligere denne uka la han ut et temmelig avslørende bilde av seg selv på Instagram. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
GLEDER SEG: Johannes Thingnes Bø gleder seg stort til sesongåpning på Sjusjøen denne helga. Tidligere denne uka la han ut et temmelig avslørende bilde av seg selv på Instagram. Foto: Geir Olsen / NTB ScanpixVis mer

SJUSJØEN (Dagbladet): De norske skiskytterstjernene benyttet muligheten til å rase mot det organiserte russiske dopingjukset i friidretten da de møtte pressen på Sjusjøen i ettermiddag.

Skiskytteråpningen går samme sted denne helga, og en av de store favorittene i morgen og på søndag er Johannes Thingnes Bø.

22-åringen var best av de norske gutta forrige sesong, og avsluttet moroa med sitt aller første VM-gull, i finske Kontiolahti i mars.

Småfrekt bilde Dagbladet snakket med lillebror Bø om både form, forventninger og press i ettermiddag - og ikke minst et relativt avslørende bilde han la ut på sin Instagram-profil for et par dager siden.

Bildet ser ved første øyekast helt vanlig ut, der det norske lagets fysioterapeut Fritz Hinteregger stjeler det mest av oppmerksomheten. «This is Fritz, our physiotherapist #photobomb», skriver Thingnes Bø som tekst ved bildet.

Ved en nærmere titt på bildet avsløres det hva 22-åringen mener med «photobomb». I hjørnet av bildet ser man nemlig en utøver som skifter.

- Jeg måtte jo legge ut et bilde av fysioterapeuten vår. Han masserer lår og skinke, sier Johannes til Dagbladet og flirer.

- Hvem er utøveren på bildet?

- Det er meg, med en vinterbleik rumpe. Det var etter den første verdenscupseieren min (i Frankrike i 2013, journ.anm.). Da visste jeg knapt hvor omkledningsrommet var. Jeg fikk bare høre at jeg skulle til intervju og så på podiet. Jeg glemte at alle kameraene rettes mot vinneren. Det var et blinkskudd det der. Alle som så det rennet mitt så rumpa mi, humrer 22-åringen.

Skal vise konkurrentene «ryggen» - Hvorfor la du ut dette bildet nå?

This is Fritz, our physiotherapist? #photobomb ?

Et bilde publisert av Johannes Thingnes Bø (@johannesbo)


- Det må være fordi jeg skal vise konkurrentene... eh, kanskje ikke rumpa, men ryggen i hvert fall denne sesongen. Det blir mange nok seriøse skibilder, så det var mest for å krydre hverdagen til folk. Det er ment som humor.

Sånn bortsett fra festlige bilder og krydring av hverdagen, gleder Thingnes Bø seg stort til sesongstarten denne helga.

- Det kribler fortsatt før åpningen. Jeg kommer jo mer og mer i forsvarsposisjon, men jeg må fortsette å vært offensiv og legge presset på de eldre gutta, sier han.

- Du var best i fjor, er du nødt til å se deg mer bakover enn framover nå?

- Ja, sånn blir det automatisk. Når du er der oppe teller ikke alder lenger. Da er det bare deg selv og kampen mot resten.