Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bø peker på en annen favoritt på VM-sprinten. - Fourcade er snakket opp!

- Han blir skummel.

REVANSJESUGEN: Tarjei Bø tror det blir et skikkelig rotterace om VM-tittelen på sprint lørdag, og mener det er mange andre enn Matin Fourcade som kan stille av med gullet. Han advarer spesielt mot en tysk sprintekspert.
REVANSJESUGEN: Tarjei Bø tror det blir et skikkelig rotterace om VM-tittelen på sprint lørdag, og mener det er mange andre enn Matin Fourcade som kan stille av med gullet. Han advarer spesielt mot en tysk sprintekspert. Vis mer

• VM-sprint herrer, skiskyting, lørdag kl. 11.30

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): VM-favoritten Martin Fourcade har allerde startet gullsankingen i Holmenkollen, og i de flestes øyne er franskmannen også den naturlige favoritten til å stikke av med gullet på sprinten.

Men Norge stiller med fem mann på sprinten, med tanke på at regjerende verdensmester Johannes Thingnes Bø har friplass - så det er en og annen nordmann som naturligvis ønsker å ha et ord med i laget.

Og så kan du iallfall innlemme russiske Anton Shipulin og tyske Simon Schempp blant de som står på startstreken med gull i øynene.
Sistnevnte blir en meget farlig mann, ifølge Tarjei Bø:

Tyskeren har vunnet tre av de fire sprintene han har startet denne sesongen - en statistikk som taler for seg selv.

Hyppig på pallen - Fourcade blir snakket opp, men Schempp blir skummel. Han har vært syk og stått over mange løp, men om du regner verdenscuppoeng på de løpene han har gått, så er han ganske nærme Fourcade, sier Tarjei Bø.

Schempp har gått litt under radaren på grunn av Martin Fourcades herjinger, men tyskeren har vært på pallen 16 ganger de to siste sesongene, hvorav ni av dem er vunnet.

Bø varsler et skikkelig rotterace i det som av alle blir omtalt som «årets raskeste og tøffeste sprint».

- Det er så tøft i toppen i skiskyting nå at selv Martin Fourcade vet han er ferdig om han bommer på ett skudd. Da kommer det noen andre og tar han. Det vet han, og det vi som konkurrerer mot han også, sier Tarjei Bø.

- Ble for opphissa Han er på offensiven igjen etter en personlig nedtur på ankeretappen på mixedstafetten torsdag, og forsikrer at han føler seg i topp slag får VM-sprinten bare noen hundre meter unna boligen i Holmenkollen.

- Sprint er den distansen jeg har vært best på i år, og jeg skal gi gass, lover han.

De verste VM-nervene ble unnagjort på mixedstafetten, og Tarjei Bø håper han har tatt lærdom av feilen som kostet han tre ekstraskudd på den liggende skyteserien.

- Jeg ble litt for opphissa på stafettetappen. Det er ikke bare å legge igjen hjernen, sier Tarjei Bø.

Misliker «Bronsegutten» Stryningen rasket med seg fire bronsemedaljer i VM i Kontriolahti i fjor, og innledet årets mesterskap med samma valør. Nå begynner han å bli rimelig lei stempelet som «bronsegutten».

- Jeg vil ha en gullmedalje, for alle maser om at jeg bare vinner bronse, så jeg er nødt til å heve meg. Jeg er klar til å fighte, lover Bø.

Fredagen ble brukt til en rolig restitusjonsøkt, et pressemøte, og oppladning til lørdagens sprint.

- Fredagen går med til å spise og sove mye. Det er kjedelig, men helt nødvendig om jeg skal ha mulighet på en pallplass på sprinten, sier storebror Bø.

Johannes Thingnes Bø er altså regjerende verdensmester på øvelsen, og er naturligvis også en av favorittene.

- Nå skal jeg nyte den siste tiden jeg har igjen som regjerende verdensmester, for det er større sjanse for at jeg ikke ikke blir det igjen på sprinten enn at jeg blir det, sier han til Dagbladet.

Han mener det er «helt åpent» hvem som stikker av med VMs første individuelle gullmedalje.

- Jeg kan sette opp ti resultatlister, og alle ville vært like realistiske, sier Johannes Thingnes Bø.