BESTE NORDMANN:  Tarjei Bø gikk inn til tredjeplass i dagens 10-kilometer i Holchfilzen, og ble best av de norske utøverne. Foto: NTB / Scanpix.
BESTE NORDMANN: Tarjei Bø gikk inn til tredjeplass i dagens 10-kilometer i Holchfilzen, og ble best av de norske utøverne. Foto: NTB / Scanpix.Vis mer

Bø redda æren til Norge

Stryningen best av de norske skiskytterne i Hochfilzen.

(Dagbladet): Tarjei Bø ble beste norske utøver da herrenes 10-kilometer sprint gikk av stabelen i Hochfilzen i dag. Tarjei Bø gikk ut med startnummer 101, som siste nordmann.

Håpet levde lenge da Bø skjøt feilfritt i siste runde stående, men ingen klarte å hamle opp med tyske Simon Schempp som tok sin femte verdenscupseier i dag. Franske Martin Fourcade ble nummer to.

Til slutt ble det tredjeplass til stryningen, på tiden 24,11 - 18,9 sekunder bak den overlegne tyskeren.

Tarjei Bø hadde valgt å starte på et sent startnummer i siste gruppe, skriver NTB. Den norske kvoten i hovedpuljen var fylt opp. Dermed startet Bø med nummer 101.

- Jeg ville jo helst starte først, men der var det fult opp av andre nordmenn, som valgte før meg, så da ble det sånn i dag dessverre. Jeg tror jeg kanskje tapte seieren på puljevalget, sa Bø.

- Helt middels Svendsen gikk inn som nummer 10, og ble Norges andre beste av de norske utøverne, 37,9 sekunder bak Schempp.  

- Det var midt på treet, det gikk greit i løypa og greit på skyting. Det var helt middels, sånn som det har vært den siste uka. Jeg klarte jo ikke å henge med Schempp på sisterunden, jeg er misfornøyd med akkurat det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for at Svendsen ikke hadde lagt opp til superformen før rennet, er han skuffet over egne prestasjoner. 

- Jeg regna med at det skulle gå litt bedre, sier Svendsen til NRK etter rennet. 

Bø redder noe av æren etter at også kvinnene skuffet på 7,5-kilometeren fredag, men plasseringene fra dagens sprint er lite oppløftende sett med norske øyne.

NRK-kommentatorene er heller ikke nevneverdig imponert over de norske utøverne, og NRK-ekspert Ola Lund tror noe av nedturen kan tilskrives at nordmennene ikke gikk med optimale ski. 

Gleder seg til morgendagens jaktstart Johannes Thingnes Bø vant sprinten i Hochfilzen i fjor, men i år måtte han nøye seg med 14.plassen, 43,7 sekunder bak Schempp. 

- Plasseringsmessig havnet jeg akkurat bak den sekundstriden i tet. Jeg følte meg veldig rolig, og var trygg på skytingen, men fullførte ikke helt ut, dessverre, sier Thingnes Bø til NRK. 

Han er likevel positiv før morgendagens jaktstart. 

- Det blir bare bedre og bedre. Det er jo omtrent én plass per sekund oppover. I morgen blir en fantastisk jaktstart, sier Thingnes Bø til NRK.  

Heller ikke Ole Einar Bjørndalen klarte å overbevise i løypa. Han skjøt fullt hus på liggende, men fikk én bom i stående. Til slutt endte han på 16.-plass, 46,6 sekunder bak den sterke tyskeren. Bjørndalen skjøt feilfritt på liggende, men bommet på ett i stående. Han endte 46,6 sekunder bak den tyske vinneren som nummer 16.

Disse gikk for Norge:

Ole Einar Bjørndalen
Johannes Thingnes Bø
Tarjei Bø
Emil Hegle Svendsen
Henrik L'Abée-Lund
Lars Helge Birkeland