Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bø redda æren til Norge

Stryningen best av de norske skiskytterne i Hochfilzen.

 BESTE NORDMANN:  Tarjei Bø gikk inn til tredjeplass i dagens 10-kilometer i Holchfilzen, og ble best av de norske utøverne. Foto: NTB / Scanpix.
BESTE NORDMANN: Tarjei Bø gikk inn til tredjeplass i dagens 10-kilometer i Holchfilzen, og ble best av de norske utøverne. Foto: NTB / Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Tarjei Bø ble beste norske utøver da herrenes 10-kilometer sprint gikk av stabelen i Hochfilzen i dag. Tarjei Bø gikk ut med startnummer 101, som siste nordmann.

Håpet levde lenge da Bø skjøt feilfritt i siste runde stående, men ingen klarte å hamle opp med tyske Simon Schempp som tok sin femte verdenscupseier i dag. Franske Martin Fourcade ble nummer to.

Til slutt ble det tredjeplass til stryningen, på tiden 24,11 - 18,9 sekunder bak den overlegne tyskeren.

Tarjei Bø hadde valgt å starte på et sent startnummer i siste gruppe, skriver NTB. Den norske kvoten i hovedpuljen var fylt opp. Dermed startet Bø med nummer 101.

- Jeg ville jo helst starte først, men der var det fult opp av andre nordmenn, som valgte før meg, så da ble det sånn i dag dessverre. Jeg tror jeg kanskje tapte seieren på puljevalget, sa Bø.

- Helt middels Svendsen gikk inn som nummer 10, og ble Norges andre beste av de norske utøverne, 37,9 sekunder bak Schempp.  

- Det var midt på treet, det gikk greit i løypa og greit på skyting. Det var helt middels, sånn som det har vært den siste uka. Jeg klarte jo ikke å henge med Schempp på sisterunden, jeg er misfornøyd med akkurat det.

Til tross for at Svendsen ikke hadde lagt opp til superformen før rennet, er han skuffet over egne prestasjoner. 

- Jeg regna med at det skulle gå litt bedre, sier Svendsen til NRK etter rennet. 

Bø redder noe av æren etter at også kvinnene skuffet på 7,5-kilometeren fredag, men plasseringene fra dagens sprint er lite oppløftende sett med norske øyne.

NRK-kommentatorene er heller ikke nevneverdig imponert over de norske utøverne, og NRK-ekspert Ola Lund tror noe av nedturen kan tilskrives at nordmennene ikke gikk med optimale ski. 

Gleder seg til morgendagens jaktstart Johannes Thingnes Bø vant sprinten i Hochfilzen i fjor, men i år måtte han nøye seg med 14.plassen, 43,7 sekunder bak Schempp. 

- Plasseringsmessig havnet jeg akkurat bak den sekundstriden i tet. Jeg følte meg veldig rolig, og var trygg på skytingen, men fullførte ikke helt ut, dessverre, sier Thingnes Bø til NRK. 

Han er likevel positiv før morgendagens jaktstart. 

- Det blir bare bedre og bedre. Det er jo omtrent én plass per sekund oppover. I morgen blir en fantastisk jaktstart, sier Thingnes Bø til NRK.  

Heller ikke Ole Einar Bjørndalen klarte å overbevise i løypa. Han skjøt fullt hus på liggende, men fikk én bom i stående. Til slutt endte han på 16.-plass, 46,6 sekunder bak den sterke tyskeren. Bjørndalen skjøt feilfritt på liggende, men bommet på ett i stående. Han endte 46,6 sekunder bak den tyske vinneren som nummer 16.

Disse gikk for Norge:

Ole Einar Bjørndalen
Johannes Thingnes Bø
Tarjei Bø
Emil Hegle Svendsen
Henrik L'Abée-Lund
Lars Helge Birkeland

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media