Bø redda æren til Norge

Stryningen best av de norske skiskytterne i Hochfilzen.

BESTE NORDMANN:  Tarjei Bø gikk inn til tredjeplass i dagens 10-kilometer i Holchfilzen, og ble best av de norske utøverne. Foto: NTB / Scanpix.
BESTE NORDMANN: Tarjei Bø gikk inn til tredjeplass i dagens 10-kilometer i Holchfilzen, og ble best av de norske utøverne. Foto: NTB / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tarjei Bø ble beste norske utøver da herrenes 10-kilometer sprint gikk av stabelen i Hochfilzen i dag. Tarjei Bø gikk ut med startnummer 101, som siste nordmann.

Håpet levde lenge da Bø skjøt feilfritt i siste runde stående, men ingen klarte å hamle opp med tyske Simon Schempp som tok sin femte verdenscupseier i dag. Franske Martin Fourcade ble nummer to.

Til slutt ble det tredjeplass til stryningen, på tiden 24,11 - 18,9 sekunder bak den overlegne tyskeren.

Tarjei Bø hadde valgt å starte på et sent startnummer i siste gruppe, skriver NTB. Den norske kvoten i hovedpuljen var fylt opp. Dermed startet Bø med nummer 101.

- Jeg ville jo helst starte først, men der var det fult opp av andre nordmenn, som valgte før meg, så da ble det sånn i dag dessverre. Jeg tror jeg kanskje tapte seieren på puljevalget, sa Bø.

- Helt middels Svendsen gikk inn som nummer 10, og ble Norges andre beste av de norske utøverne, 37,9 sekunder bak Schempp.  

- Det var midt på treet, det gikk greit i løypa og greit på skyting. Det var helt middels, sånn som det har vært den siste uka. Jeg klarte jo ikke å henge med Schempp på sisterunden, jeg er misfornøyd med akkurat det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer