TAR UTFORDRINGEN: Tarjei Bø stiller i verdensrekordforsøket på 100 meter, men det er mest for showets skyld. Foto: Erik Berglund / Dagbladet
TAR UTFORDRINGEN: Tarjei Bø stiller i verdensrekordforsøket på 100 meter, men det er mest for showets skyld. Foto: Erik Berglund / DagbladetVis mer

Bø tar det for gitt at Northug legger opp på sekundet

Om han slår skikongen på 100 meter.

(Dagbladet): Petter Northug (25) og Tarjei Bø (23) har tatt juleferie som verdenscupledere. Nå er det klart at verdens beste langrennsløper og verdens beste skiskytter møtes til superduell på Bislett 22. mars.

Bø er nemlig det ferskeste navnet i startfeltet til verdensrekordforsøket på 100 meter på Bislett. De øvrige som er bekreftet ved siden av Northug og Bø, er Ola Vigen Hattestad og Øystein Pettersen. I tillegg er initiativtager Werner Kling i dialog med Emil Jönsson, Marcus Hellner og Dario Cologna - samt flere internasjonale stjerner.

Bø stiller imidlertid til start med moderate ambisjoner på egne vegne.

- Jeg har genene til ei skilpadde, så jeg er vel med mest for showet sin del, sier Bø til Dagbladet.

Håper på Northug Han forventer rett og slett å få bank av Northug.

- Hvis jeg slår Petter, tar jeg det for gitt at han legger opp på sekundet. Men jeg tror ikke det skjer. Personlig håper jeg Petter forsvarer Norges ære mot svensker og andre utlendinger. Og så håper jeg det blir mye folk og god stemning, sier Bø.

Werner Kling er glad for at Bø har takket ja. Akkurat nå går det meste på skinner for ildsjelen.

- Finansieringen er i boks. Og alle løpere jeg snakker med er positiv. Jeg er stolt over at så mange store stjerner har takket ja, sier Kling - som også har et stjernespekket startfelt i kvinneklassen.

Vil vinne cupen Tarjei Bø klemmer inn sprintfesten på Bislett mellom to NM-distanser i skiskyting — som arrangeres i Trondheim.

- Det blir hektisk, men jeg tar det som en utfordring. Dette er jo etter at vi er ferdig med de viktige renne, poengterer han.

LEGG OPP PÅ SEKUNDET: Tarjei Bø forventer at Petter Northug legger opp på sekundet hvis han skulle slå skikongen på en 100 meter. Foto: EPA / Antonio Bat / Scanpix
LEGG OPP PÅ SEKUNDET: Tarjei Bø forventer at Petter Northug legger opp på sekundet hvis han skulle slå skikongen på en 100 meter. Foto: EPA / Antonio Bat / Scanpix Vis mer

For at det viktigste for Bø er å vinne verdenscupen for andre år på rad, er det ingen tvil om.

- Det blir som i fjor, en kamp om hvert poeng. Det er utrolig jevnt i toppen — man tåler ikke dårlige renn, poengterer han.

Fôr fra mor Bø satser på å gå det meste, selv om han ikke utelukker at han dropper et løp eller to. Det er uansett to løp som skal strykes når sluttregnskapet gjøres opp.

Onsdag kveld kjørte Bø hjem til Stryn for å feire jul og pleie formen. Pinnekjøtt står på menyen julaften.

- Jeg skal ligge på sofaen og bli fôret opp av mamma i jula. Det blir godt, fastslår Tarjei Bø.