Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bø tar juleferie med gul ledertrøye

Overtok verdenscupledelsen etter 2.-plass på sprinten i Pokljuka.

KOMETKARRIERE: Tarjei Bøs klatring mot toppen bare fortsetter og fortsetter. I dag overtok han verdenscupledelsen sammenlagt fra Emil Hegle Svendsen.Foto: SCANPIX/EPA/ANTONIO BAT
KOMETKARRIERE: Tarjei Bøs klatring mot toppen bare fortsetter og fortsetter. I dag overtok han verdenscupledelsen sammenlagt fra Emil Hegle Svendsen.Foto: SCANPIX/EPA/ANTONIO BAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tarjei Bø gikk inn til årets sesong med et tungt forventningspress hvilende på sine 22 år gamle skuldre.

Og som den ambisiøse stryningen har innfridd så langt: Forrige uke tok han sin første individuelle verdenscupseier på sprinten i Hochfilzen, og fulgte opp med en nær perfekt gjennomført jaktstart dagen etter.

I dag overtok han den gule ledertrøya i verdenscupen da han ble nummer to - kun slått av svenske Björn Ferry - på sprinten i slovenske Pokljuka.

Nå vurderer han å legge om på sine opprinnelige sesongplaner og forsøke å forsvare stillingen han har opparbeidet seg.

- Før sesongstart var planen å legge alt til rette for VM. Meningen var at jeg skulle stå over noen renn i forberedelsene til det mesterskapet, men det kan endre seg nå. Jeg vil ikke gi fra meg ledelsen frivillig og satser på å vinne verdenscupen sammenlagt så lenge jeg beholder ledertrøya, sier Bø til NTB.

Luke til Svendsen Mens Bø kjempet en sekundstrid om seieren med Ferry og den tyske ringreven Michael Greis, skjøt Svendsen seg bort med to strafferunder på liggende, og hadde heller ikke den sedvanlige spruten i sporet. Dermed endte trønderen helt nede på 17.-plass, og tapte terreng til Bø på sammenlagtlista.

Markane-løperen, som kan ikle seg gult startnummer for første gang i karrieren i tyske Oberhof over nyttår, er med 329 poeng på sju verdenscupkonkurranser 23 poeng foran landsmannen Svendsen.

- Nå får jeg ikke selve startnummeret før neste individuelle renn i verdenscupen (7. januar), så jeg vet ikke om jeg ville sovet med det i natt. Uansett var det et mål jeg satte meg sist helg at jeg skulle ta over gul ledertrøye, understreker Bø.

Rask Berger En annen nordmann som skjøt på seg to strafferunder, var Lars Berger. Han leverte imidlertid et forrykende langrenn og endte opp som nest beste nordmann på sjuendeplass.

Også Ole Einar Bjørndalen skjøt to bomskudd. Han ble til slutt nummer 11, og holder tredjeplassen i verdencupen sammenlagt.

De to siste norske deltagerne, Rune Brattsveen og Alexander Os ble henholdsvis nummer 45 og 46.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!