Bø tar juleferie med gul ledertrøye

Overtok verdenscupledelsen etter 2.-plass på sprinten i Pokljuka.

KOMETKARRIERE: Tarjei Bøs klatring mot toppen bare fortsetter og fortsetter. I dag overtok han verdenscupledelsen sammenlagt fra Emil Hegle Svendsen.Foto: SCANPIX/EPA/ANTONIO BAT
KOMETKARRIERE: Tarjei Bøs klatring mot toppen bare fortsetter og fortsetter. I dag overtok han verdenscupledelsen sammenlagt fra Emil Hegle Svendsen.Foto: SCANPIX/EPA/ANTONIO BAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tarjei Bø gikk inn til årets sesong med et tungt forventningspress hvilende på sine 22 år gamle skuldre.

Og som den ambisiøse stryningen har innfridd så langt: Forrige uke tok han sin første individuelle verdenscupseier på sprinten i Hochfilzen, og fulgte opp med en nær perfekt gjennomført jaktstart dagen etter.

I dag overtok han den gule ledertrøya i verdenscupen da han ble nummer to - kun slått av svenske Björn Ferry - på sprinten i slovenske Pokljuka.

Nå vurderer han å legge om på sine opprinnelige sesongplaner og forsøke å forsvare stillingen han har opparbeidet seg.

- Før sesongstart var planen å legge alt til rette for VM. Meningen var at jeg skulle stå over noen renn i forberedelsene til det mesterskapet, men det kan endre seg nå. Jeg vil ikke gi fra meg ledelsen frivillig og satser på å vinne verdenscupen sammenlagt så lenge jeg beholder ledertrøya, sier Bø til NTB.

Luke til Svendsen Mens Bø kjempet en sekundstrid om seieren med Ferry og den tyske ringreven Michael Greis, skjøt Svendsen seg bort med to strafferunder på liggende, og hadde heller ikke den sedvanlige spruten i sporet. Dermed endte trønderen helt nede på 17.-plass, og tapte terreng til Bø på sammenlagtlista.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer