Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bø tok seieren for gitt. Men så sviktet Svendsen: - Helt utrolig

Ble banket av Shipulin på ankeretappen.

SVIKTET: Emil Hegle Svendsen skuffet på ankeretappen i Hochfilzen.
Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430
SVIKTET: Emil Hegle Svendsen skuffet på ankeretappen i Hochfilzen. Foto: Christine Olsson / TT / Kod 10430 Vis mer

(Dagbladet): Henrik L'Abee-Lund vekslet på en beskjeden 11. plass, men Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen fikk Norge inn igjen i seierskampen i verdenscupstafetten i Hochfilzen.

L'Abee-Lund bommet to ganger og hadde ikke sin beste dag i sporet på første etappe. Thingnes Bø trengte like mange ekstraskudd, men gikk som vanlig raskt i sporet og sendte sin storebror ut i tetkampen på den tredje etappen.

Tarjei Bø viste nok en gang meget god form - både på standplass og i løypa - og vekslet først. Dermed fikk Hegle Svendsen gå ut alene i front med Anton Sjipulin og Martin Fourcade jaktende bak.

Svendsen bommet to ganger på siste stående, men Shipulin gjorde det samme, slik at Svendsen hadde et forsprang på 10,4 sekunder på russeren før den siste runden.

- Dette blir seier. Emil gir ikke fra seg ti sekunder, sa Tarjei Bø til NRK før den siste runden.

Men Bø fikk ikke rett denne gang.

Shipulin er spesialist på sisterunder og spiste opp forspranget til Norges ankermann. De to kamphanene er ansett som kanskje skiskytterfeltets to beste spurtere, og det ble en høydramatisk finale.

Svendsen var imidlertid sjanseløs i spurten og ble knust av den spurtsterke russeren på oppløpet.

- Det er helt utrolig og uventet at Shipulin hadde så mye saft i beina etter den opphentingen, sa NRKs ekspertkommentator Halvard Hanevold.

Fourcade gikk Frankrike inn til 3. plass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media