TAPTE KNEPENT: Michael Matthews feirer foran Peter Sagan og Edvald Boasson Hagen (t.h.). Foto: AP Photo/Peter Dejong/NTB Scanpix
TAPTE KNEPENT: Michael Matthews feirer foran Peter Sagan og Edvald Boasson Hagen (t.h.). Foto: AP Photo/Peter Dejong/NTB ScanpixVis mer

Boassen Hagen tapte thrillerspurt: - Det er surt

Nordmannen jaktet bruddseier, men ble overlistet av Matthews.

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) ble nummer tre på den 197 kilometer lange etappen til Revel tirsdag.

29-åringen fra Rudsbygd ble spurtslått av Michael Matthews (Orica-GreenEdge) og Peter Sagan (Tinkoff).

Boasson Hagen kom avgårde i et tidlig brudd med 15 ryttere, der nordmannen, Sagan (Tinkoff), Greg Van Avermaet (BMC),Matthews, Daryl Impey, Luke Durbridge (Orica-BikeExchange) og Samuel Dumoulin (Ag2r) overlevde til slutt.

Sju kilometer før mål gikk gruppen samlet over stigningen til Saint Ferréol (1.8 km à 6.6 prosent). Både Boasson Hagen og Impey prøvde å rive seg løs på de siste kilometerne, men begge ble nøytralisert av den slovakiske verdensmesteren Sagan.

Surt

I spurten var australske Matthews sterkest.

- Det er surt, når muligheten til å vinne er der. Det var en tøff dag. Jeg følte meg bra og hadde en bra spurt, men andre var bedre, sier Boasson Hagen til TV2 etter målgang.

- Jeg lå på hjul for å spare krefter. Det var mye taktisk kjøring på slutten og Sagan måtte kjøre inn det meste. Han var sterk. Jeg var helt på halen i bakken og sleit ganske tungt der.

- Jeg prøvde å stikke i utforkjøringen. Det funket bra i 2011. Men jeg så at Sagan var fort på hjulet mitt. Etter det valgte jeg å vente til spurten, sier Boasson Hagen - som lover å angripe på kommende Tour-etapper.

Matthews var raskest i spurten etter at angrepene fra hans lagkamerater hadde trettet ut Sagan.

- Det var ikke planen å gå i bruddet. Planen var å gå for massesprut. Men vi har utrolig sterke ryttere på dette laget. Vi gir alltid 110 prosent. Impey og Durbridge ga alt for meg. Det er ingen ord for hvor godt de jobbet for meg i dag, sier Matthews.

Sagan i grønt

Sagan står allerede med én etappeseier fra årets Tour, og var fornøyd med å ha vunnet tilbake den grønne trøya fra Mark Cavendish etter dagens etappen.

- Jeg brukte mye energi på etappen. Det var flere som ikke bidro, jeg angrep i sidevinden med 25 km igjen, og mye jobb i klatringen på slutten. Flere Orica-rytteren angrep og all jobb falt på meg. Men jeg har grønn trøye og tok andreplass, og er fornøyd med det.

På sammenlagtlisten skjedde det ingen vesentlige endringer. Chris Froome (Team Sky) er fortsatt i den gule trøyen, men tidsforskjellen mellom de ti første ryttere i sammendraget har aldri før i Tour-historien vært så tett etter den første hviledagen.

Alejandro Valverde (Movistar) 10.mann på 1:01. Adam Yates (Orica-BikeExchange) er andremann på 16 sekunder, Dan Martin (Etixx-QuickStep) tredje på 19 sekunder og Nairo Quintana (Movistar) fjerde på 23 sekunder.

Slik var etappen.