NYTT LAG:  For Edvald Boasson Hagen. FOto: NTB Scanpix
NYTT LAG: For Edvald Boasson Hagen. FOto: NTB ScanpixVis mer

Boasson: - Godt å være i gang

Debuterte for MTN-QHubeka i dag.

Edvald Boasson Hagen følte seg pigg i debutrittet for MTN-Qhubeka på Mallorca torsdag. Spurten gikk derimot ikke helt som han hadde håpet.

Rudsbygdingen kjørte ikke for egne sjanser i det spanske endagsrittet Trofeo Santaniy-Ses Salines-Campo. I stedet skulle han og MTN-laget hjelpe nederlandske Theo Bos på oppløpet, men konkurransen om de beste plassene ble for tøff.

Boasson ble best plassert av MTN-rytterne og endte på 19.-plass. Bos trillet over målstreken som nummer 30.

- Det er godt å være i gang. Plasseringsmessig var ikke dette noe særlig, men det føltes greit. I grunn fungerte ting bra for å være så tidlig i sesongen. Vi kjørte for Theo, men det ble veldig kaotisk mot slutten, sa Boasson Hagen til NTB.

- Laget kjørte fint sammen, men det ble vanskelig i spurten. Dette var uansett ikke et ritt vi satset på. For oss gjaldt det å komme i gang, la han til.

Engers lagkamerat vant Også Sondre Holst Enger deltok i rittet på Mallorca. IAM-rytteren var i mål 43 sekunder bak vinnertiden til lagkamerat Matteo Pelucchi. Det ga ham en 81.-plass.

Pelucchi fra Italia spurtslo konkurrentene etter at feltet hadde samlet seg omtrent 20 kilometer før mål. Før det hadde Alex Kirsch prøvd seg i et solobrudd, men Cult Energy-rytteren fikk det naturlig nok tøft på egen hånd.

Sky-rytteren Elia Viviani tok annenplassen, mens Movistars José Rojas overraskende ble nummer tre.

Også det norske laget Frøy syklet på den spanske ferieøya torsdag.

Neste ritt for Edvald Boasson Hagen er Tour of Qatar. Første etappe går 8. februar.

(NTB)