Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson-bråstopp etter punktering

Mistet ledertrøya i Qatar.

ÉN DAG I TET: Edvald Boasson Hagen sto øverst på pallen i går. I dag havnet han langt bak, på grunn av en punktering. Foto: AFP/KARIM JAAFAR
ÉN DAG I TET: Edvald Boasson Hagen sto øverst på pallen i går. I dag havnet han langt bak, på grunn av en punktering. Foto: AFP/KARIM JAAFAR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

• Arvesen brakk kragebeinet: - Det var et absurd uhell

En lei punktering sendte Edvald Boasson Hagen (22) hodestups ut av kampen om sammenlagtseier i sitt debutritt som Sky-syklist.

40 kilometer før mål på mandagens etappe i Tour of Qatar måtte nordmannen se alle sammenlagtambisjoner forsvinne ut med luften i dekket.

- Jeg satt fint med i annen gruppe og jaktet på utbryterne da jeg fikk en punktering. Da hjulet var byttet, tok jeg opp jakten og kjørte hardt sammen med gruppen bak, men etter hvert så vi at det var nytteløst og ga opp. Da ble det viktigere å spare energien til de gjenstående etappene, sa Boasson Hagen til NTB.

Etter seieren på lagtempoetappen søndag, tok 22-åringen rittets første ledertrøye. Men lykken varte kun i én dag. 61.-plass, nesten ti minutter bak utbryterduoen som holdt til mål, ødelegger for seier sammenlagt.

- Den kampen er over. Men jeg skal kjempe dag for dag om mulighetene byr seg. Det var en bonus at laget vant første etappe, så jeg er ikke sur for at ledertrøyen forsvant, hevdet fjorårets mestvinnende norske syklist.

Den virkelige nedturen kom med lagkamerat Kurt Asle Arvesens (35 år tirsdag) kragebensbrudd og exit fra rittet.

- At vi mister ledelsen i rittet betyr absolutt ingen ting på en dag der Kurt må reise hjem. Det var det verste som kunne skje i dag. Hele laget synes det er veldig trist og synd. Men vi håper alle at han er raskt tilbake, sa Edvald Boasson Hagen.

Uten Arvesen på start i morgen, er det fortsatt nordmenn igjen i Qatar-feltet: Boasson Hagen og lagkamerat Lars Petter Nordhaug (Sky), Gabriel Rasch (Cervélo) og Alexander Kristoff (BMC) har fortsatt sjansen til å kjempe om årets første norske internasjonale seier individuelt på sykkelsetet.

I fjor ble det 30 totalt, derav nesten halvparten (14) til Edvald Boasson Hagen.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!