SNAKKER NED SJANSENE:  Edvald Boasson Hagen i OL-landsbyen før OL starter for syklistene lørdag.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
SNAKKER NED SJANSENE:  Edvald Boasson Hagen i OL-landsbyen før OL starter for syklistene lørdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

Boasson bryr seg ikke om sjefens utspill

- Løypa er for tøff.

RIO DE JANERIO (Dagbladet): Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen skal forsvare Norges ære under landeveisrittet i OL lørdag.

- Det er en klatretype-avslutning. Du har Alejandro Valverde og Vincenzo Nibali. Noen har nevnt Greg Van Avermaat, og da kommer vi heller ikke utenom Edvald. Det er en type som har stor kjørestyrke og tør å gjøre noe på slutten, sier Norges sportssjef Stig Kristiansen om favorittene før OLs første medaljeøvelse.

SPORTSSJEF: Stig Kristiansen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SPORTSSJEF: Stig Kristiansen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Men overfor Dagbladet rister Boasson Hagen litt på hodet. På spørsmål om 29-åringen føler seg overvurdert, svarer han:

- Ja. Han nevnte jo heldigvis mange andre navn før mitt. Jeg tenker ikke på meg selv som en som skal henge med i toppen, sier Boasson Hagen til Dagbladet.

Knalltøft

Boasson Hagen er nemlig klar i talen.

- Jeg ønsker ikke å høre at jeg er en favoritt, for det er jeg ikke. Det er nok andre som fortjener det stempelet. Det er ei tøff løype og i overkant hard, sier Team Dimension Data-rytteren

.- Hva skal til for at du lykkes?

- Det må bli kjørt rolig i det fleste partiene. Og det gjør det jo ikke.. Men mye kan skje i et OL. Hvis du kutter bort bakkene, så passer løypa meg bra. Chris Froome er en fin kandidat.

- Er OL annerledes enn andre ritt?

- OL er som andre endagsritt, men annerledes fordi det er færre på laget (Norge har fire, og de største nasjonene fem). I denne løypa venter brustein og smale utforkjøringer. Det er mye styr med OL, men jeg er flink til å luke ut ting og fokusere på jobb, sier Boasson Hagen.

Optimist

Sportssjef Kristiansen håper de norske kan overraske.

- Vi er i en outsider-rolle. Edvald kommer til å bli passet godt på og får neppe gjøre noe før finalen går. Vi er vant til å se disse gutta gjøre fantastiske ting og vi forventer å slå fra oss, sier Kristiansen.