TO ETAPPESEIRER: Edvald Boasson Hagen fikk sitt store gjennombrudd i årets Tour de France. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
TO ETAPPESEIRER: Edvald Boasson Hagen fikk sitt store gjennombrudd i årets Tour de France. Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELOVis mer

Boasson går for VM-gull i ny øvelse

Viktig brikke for Sky-laget.

Et av sykkelproffen Edvald Boasson Hagens (24) største mål for kommende sesong blir å vinne VM-gull i den nye lagtempoøvelsen.

23. september neste år starter VM i Nederland med lagtempo for profesjonelle lag. For Sky-laget til Boasson Hagen blir den øvelsen et av sesongens største enkeltmål.

Og en av nøkkelrytterne blir nordmannen med fire NM-gull i temposykling på rad.

- Laget har uttalt at lagtempo-VM er et av de viktigste rittene neste sesong, og Edvald blir en viktig brikke i den målsettingen, sier manager Birger Hungerholdt.

Andre råsterke temporyttere i laget er Bradley Wiggins, Chris Froome og Michael Rogers. Lagene får stille med seks ryttere hver i VMs åpningsøvelse.

Thor Hushovd er eneste norske profesjonelle verdensmester i sykling gjennom tidene. Også hans BMC-lag må regnes blant favorittene i lagtempo-VM.

Fellesstarten i VM skal gå i Valkenburg-området, som i sykkelverden er kjent for Ardenner-klassikerne (Amstelrittet). Rittet avvikles 30. september.

- Philippe Gilbert vil være en naturlig forhåndsfavoritt til å bli verdensmester. Men skal man vinne VM, må en ha formen inne og det lille ekstra den dagen. Jeg tror at om alt stemmer for Edvald, vil han være like god som Gilbert i en slik løype, sier sykkelekspert Gino van Oudenhove.

I år ble briten Mark Cavendish verdensmester i København. Ingen rene spurtere vil bli å regne med i neste VM.

(©NTB)