Boasson Hagen: - Aldri hatt det så vondt før

Snakker ut etter Tour-exiten.

 SKADET:  Edvald Boasson Hagen kom seg til må på gårsdagens etappe, men senere ble det konstatert brudd i den høyre skulderen. Foto: Pascal Guyot / NTB Scanpic / Reuters.
SKADET: Edvald Boasson Hagen kom seg til må på gårsdagens etappe, men senere ble det konstatert brudd i den høyre skulderen. Foto: Pascal Guyot / NTB Scanpic / Reuters.Vis mer

(Dagbladet): Boasson Hagen var for omtåket til å møte pressen etter at det ble kjent at han måtte bryte årets Tour de France. I et intervju med TV 2 snakker rudsbygdingen ut.

- Det går greit så lenge jeg sitter i ro, men med en gang jeg beveger meg og musklene strammes så er det vondt. Jeg har aldri hatt det så vondt før, men det går vel over, sier Boasson Hagen til TV 2.

26-åringen fikk konstatert et brudd i skulderen etter massevelten kun et par kilometer før målgang på gårsdagens etappe.

Like etter målgang trodde Sky-syklisten at det ville gå fint å starte i dag. Der tok han feil. For etter undersøkelser ble det slått fast at han hadde pådratt seg et brudd.

Vond natt
- Jeg hadde håp om å starte i dag, men det går ikke når det er knekt. Når jeg har så vondt som jeg har nå, er det ikke mulig. Jeg hadde nok mye adrenalin, men det ble vondere etter hvert.

Syklisten som vant to Tour de France-etapper tilbake i 2011 har også hatt bedre netter enn nattens.

- Jeg lå i én posisjon i hele natt. Jeg klarte å sove en del, men jeg skulle helst sett at jeg ikke hadde måttet ligge sånn, forteller han.

Skys Chris Froome tvitret seint i går kveld at Edvald kom til å bli savnet i Sky-laget. Selv skulle han mer enn gjerne ha bidratt mer til en sammenlagtseier.

- Chris er veldig sterk, og jeg håper han klarer det. Jeg skulle gjerne ha vært med å hjulpet til.

Boasson Hagen setter nå kursen mot Norge for å hvile. Det er ventet han blir ute i minst 3-4 uker grunnet skaden.