PRESTERTE: Edvald Boasson Hagen har jaktet på formen den siste uka i Italia, og føler Tirreno-Adiatico har vært oppløftende.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PRESTERTE: Edvald Boasson Hagen har jaktet på formen den siste uka i Italia, og føler Tirreno-Adiatico har vært oppløftende. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Boasson Hagen: - Jeg bør egentlig være fornøyd

Endte blant de ti beste uten tempotrening.

(procycling.no): Den siste dagen av Tirreno-Adriatico ble et nytt tegn på at formen er i anmarsj for Edvald Boasson Hagen.

På en ti kilometer lang tempoetappe, mot mange sterke konkurrenter endte han på tiendeplass. Den norske profilen til MTN-Qhubeka kom i mål rundt 26 sekunder etter etappevinner Fabian Cancellara.

Det gjorde 27-åringen til tross for at tirsdagen bare var hans andre dag på temposykkelen så langt i år.

Den første var på prologen i samme ritt, der han ble nummer tolv til slutt. På tempoen i Tour of Qatar i februar, der Boasson Hagen kapret en åttendeplass, ble det ikke benyttet temposykler.

I forkant av tirsdagens Tirreno-avslutning stilte han til start med et mål om å få testet formen skikkelig, og hadde ingen spesielle forventninger til resultatet.

Ga bånn gass
- Det føltes greit. Jeg hadde grei flyt i det meste av løypa, men starta litt for hardt. Det ble litt tøft på slutten, og da tapte jeg en del tid. På så korte tempoetapper er det vanskelig å porsjonere kreftene, sier Boasson Hagen til procycling.no.

- Jeg bør egentlig være fornøyd med det jeg presterte. Det var ikke noen topplassering, men jeg har følt at det har gått bedre for hver dag her. Jeg har heller ikke spart noe på kreftene i dagene før for å gjøre det bra på denne tempoen, påpeker han.

Uten nevneverdig med tempotrening på lang tid, føler Boasson Hagen at det ikke er realistisk å klare prestasjoner i verdensklasse i kampen mot stoppeklokkene.

Likevel klarte han en plassering blant de ti beste i et startfelt som må kunne betegnes som meget sterkt i internasjonal sammenheng.

- Jeg har kjørt tempo mange gange før, og vet hvordan det er. Men jeg har ikke hatt tid eller fokus på det så langt i år. Det er heller ikke så mange tempoer vi skal sykle framover, understreker syklisten med seks NM gull på øvelsen.

NM-satsing
Boasson Hagen tar sikte på å legge litt flere treningstimer på temposykkelen før han går for et nytt gull i hjemtraktene i sommer.

Da arrangeres nemlig NM i Mjøsregionen, med fellesstart på Lillehammer og tempo i Brummunddal.

- Det er jo gøy å sykle i høy fart. Jeg trene litt mer på temposykkelen når jeg har muligheten framover. Jeg skal jo kjøre NM, og må bruke den litt før det i alle fall, sier den store forhåndsfavoritten til procycling.no.

Team Jokers Reidar Borgersen er tittelforsvarer etter seieren i fjor. Den tittelen vil Boasson Hagen gjerne ha tilbake til sommeren.

- Målet er jo å vinne. Så får vi se hvordan det går, sier 27-åringen og påpeker at også andre sterke kandidater stiller.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!