SKADECOMEBACK: Edvald Boasson Hagen er i gang med forberedelsene til både norske etapperitt og Tour de France etter kragebeinsbruddet. Foto: Per Møller Pettersen / procycling.no
SKADECOMEBACK: Edvald Boasson Hagen er i gang med forberedelsene til både norske etapperitt og Tour de France etter kragebeinsbruddet. Foto: Per Møller Pettersen / procycling.noVis mer

Boasson Hagen: - Jeg har fortsatt mange år igjen

Lar seg ikke knekke av skadeproblemene.

MARIDALEN (procycling.no): Onsdag var Edvald Boasson Hagen tilbake på sykkelen etter kragebeinsbruddet han pådro seg i Gent-Wevelgem i slutten av mars.

Før den ulykksalige velten i Belgia viste Boasson Hagen at han var på gang igjen. Spesielt med tiendeplassen i Milano-Sanremo, men også da han kom inn til en respektabel 19.-plass sammen med restene av hovedfeltet i E3 Harelbeke.

• Les mer: Her går det galt for Boasson Hagen

Tross flere uker uten å kunne trene for fullt, tror han ikke at formen har forsvunnet helt.

- Planen var uansett å ha en liten rolig periode nå før Tour of Norway, så formen har vel ikke tapt seg så mye, sier Boasson Hagen til procycling.no.

- Jeg har ikke ligget helt i ro, men formen har heller ikke blitt bedre. Det er aldri positivt å knekke noe, men jeg skal være greit tilbake igjen til sommeren, forsikrer han.

Tour of Norway blir 20.-24. mai blir rudsbygdingens neste ritt. Deretter kommer Tour des Fjords, Criterium du Dauphiné og Tour de France.

- Surt
Det er nok av høydepunkter å se fram imot, selv om to av sesongens største mål gikk i vasken da han måtte stå over Flandern rundt og Paris-Roubaix.

- Det var absolutt surt. Målet var å kjøre de klassikerne nå. Men det er ikke noe du kan få gjort når du knekker noe. Da er det stopp, men nå får jeg bare se framover.

Flere uhell og skader har ødelagt for Boasson Hagen de siste sesongene. De ubeleilige oppholdene har ikke vært lette å svelge, men han forsikrer at det ikke går ut over lysten på å komme seg tilbake helt i verdenstoppen.

- Jeg er alltid motivert og klar til å komme tilbake. Du vil jo gjerne komme tilbake enda sterkere enn hva du var. Det er like surt hver gang du er skadet, påpeker mannen som radet opp triumfer i starten av proffkarrieren.

Skadene tar ikke motet fra sykkelprofilen som har vunnet etapper i Tour de France og Giro d'Italia, samt vært først over mål i endagsritt som Gent-Wevelgem og Vattenfall Cyclassics.

- Det begynner bli litt mange skader nå, men jeg har fortsatt mange år igjen også. Så lenge jeg får trent nå og føler at det går framover, så er jeg innstilt på å komme sterkt tilbake.

God følelse
I et par uker er han blitt nødt til å holde seg innendørs og trene alternativt, men nå har han fått klarsignal til å sykle ute på veiene igjen.

- Det føles bra. Det er godt å være ute igjen og slippe å sitte inne, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Bruddet satt ytterst på kragebeinet, men var ikke så alvorlig at det ble nødvendig med operasjon.

Den norske profilen fra MTN-Qhubeka føler seg fortsatt stiv og øm i den skadde skulderen, og må fortsatt ta noen hensyn for å ikke gjøre vondt verre.

Han kan for eksempel ikke løfte armen over hodet, og kan heller ikke løfte noe som belaster den skadde skulderen.

- Det er vel ikke ferdig grodd, akkurat. Men det er nok til å få lov til å gå ut, uten at jeg risikerer at det knekker opp igjen i første dump, smiler 27-åringen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.