Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagen: - Mitt beste utgangspunkt

Nordmannen gleder seg til Flandern rundt.

GLEDER SEG: Edvald Boasson Hagen har aldri følt seg bedre før et Flandern rundt. (foto: procycling.no/Kjetil Anda)
GLEDER SEG: Edvald Boasson Hagen har aldri følt seg bedre før et Flandern rundt. (foto: procycling.no/Kjetil Anda) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROESELARE (procycling.no): I ytre skjæringspunkt mellom det ypperste favorittsjiktet, hvor Fabian Cancellara, Peter Sagan og Greg Van Avermaet vel fortjent rekvirerer sine posisjoner i toppen, og outsiderne, mener Edvald Boasson Hagen at han befinner seg dagen før klassikermonumentet Flandern rundt.

- Utgangspunktet mitt har aldri vært bedre før Flandern enn nå. Før har jeg vært skadet. I fjor kjørte jeg ikke. Akilles-problemer har ødelagt tidligere. I år har jeg vært litt forkjølet, men jeg kan ikke klage på det på søndag, sier Boasson Hagen til procycling.no før sin sjette deltakelse i det belgiske brosteinsrittet.  

Les også: Dette er favorittene til Flandern rundt

Dimension Data-rytteren har en god følelse. Kanskje fordi det finnes flere tegn på at en annen enn de høyest rangerte favorittene kan vinne den 100. utgaven. 20 grader, tørt og nesten ingen vind betyr at vi ikke får et spesielt brutalt De Ronde på søndag. Patrick Lefevere, regenten i Etixx-QuickStep, har dessuten lovet at det belgiske stjernelaget skal ta mindre ansvar enn vanlig. Slike betingelser kan åpne for et overraskende utfall etter siste gang opp Oude Kwaremont og Paterberg. Boasson Hagen tenker å spille ut sine kort før finalen virkelig braker løs.  

- Det er vanskelig å si nå hva planen blir. Men jeg ser jo for meg at jeg må være med når de største drar til. Det er vanskelig å følge dem bare ved å sitte på hjul. Men hvis man klarer å være i forkant av angrepene deres, så er det absolutt det beste. Det spørs om noen vil la meg gå i forkant. Jeg tror ikke det blir så lett, sier Boasson Hagen - med visshet om sin revitaliserte favorittstatus i feltet etter gode prestasjoner i VM og Milano-Sanremo.  

procycling.no følger Flandern rundt direkte fra klokken 10.15 på søndag.

Gent-Wevelgem

Sist fredag måtte 28-åringen stå over E3 Harelbeke grunnet sykdom. I Gent-Welvelgem var han tilbake med nok en lovende prestasjon. På Baneberg skygget han angrepet til Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo). Posisjonen inn i den avgjørende Kemmelberg var imidlertid for dårlig til å følge de beste over toppen. Finalen gikk med uten nordmannen. Boasson Hagen medgir at han må disponere kreftene bedre skal et toppresultat være innenfor rekkevidde søndag.  

- Jeg kunne vært litt mindre aktiv (i Gent-Wevelgem). Det er en balansegang som er vanskelig å gjøre. Kanskje skulle jeg spart litt krefter, men det kan bety at man ikke er på riktig sted et annet viktig punkt. Akkurat på Kemmelberg var jeg i tredje rekke og litt for langt bak. Ikke direkte feilplassert, men balansegangen er vanskelig å få til, forteller den tidligere Wevelgem-vinneren.  

- Jeg hadde ingenting å spurte med på Kemmelberg. Så jeg hadde tydeligvis brukt for mye krefter. Oppladningen var heller ikke ideell (sykdom). Jeg fulgte bare angrepet som gikk (fra Sep Vanmarcke). Jeg tenkte at det skulle være det avgjørende, men det var det ikke, sier «EBH».  

Taktisk klokt eller ei, Boasson Hagens trener Fredrik Mohn har mye til overs for de offensive taktene han ser.  

- Jeg liker når Edvald slik han er nå. Offensiv og aggressiv. Vi vet jo aldri hva han finner på, smiler Mohn — som ser at treningseleven sykler på seg mer og mer selvtillit.  

TIL ANGREP: Boasson Hagen må være både smart og sterk skal han tukte de antatt beste i søndagens brosteinsklassiker. Her avbildet under årets Tirreno-Adriatico. (Foto Tim de Waele)
TIL ANGREP: Boasson Hagen må være både smart og sterk skal han tukte de antatt beste i søndagens brosteinsklassiker. Her avbildet under årets Tirreno-Adriatico. (Foto Tim de Waele) Vis mer

- Det skyldes mange faktorer. Han får muligheter og tillit til å gjøre det han vil. Han er på et lag med mindre press, sier bergenseren. 

Les også: - Kristoff har ikke klart å heve nivået

Flandern rundt
Fra å være et visuelt refreng på fronten i Gent-Wevelgem sist søndag, skal Boasson Hagen forsøke å gå litt mer under radaren i det 255 km lange Flandern rundt.  

- Det kan være en fordel. Da må man både klare å være usynlig og ikke ute av posisjon når det gjelder. Det er det beste. Men man kan ikke være usynlig og i front samtidig. Det er fra front at rittet kjøres. Man skal ikke være med på alt, men velge de rette angrepene. Det er det som er vanskelig, sier Boasson Hagen - som en innrømmelse av sine taktiske begrensinger.  

Den belgiske avisen Het Nieuwsblad har rangert både Boasson Hagen og tittelforsvarer Alexander Kristoff (Katusha) med to av fem stjerner. I en plan der rudsbygdingen skal forsøke å antesipere angrepene fra de største favorittene, ser Boasson Hagen på ryttere rangert med 2 og 3 stjerner som potensielle allierte.  

- Om det er to eller tre stjerner, tror jeg ikke betyr så mye. Dette er ikke noen resultatliste akkurat. I morgen tror jeg de som rangeres under Sagan og Cancellara kommer til å mikse seg sammen ganske godt. QuickStep har mange som jeg må følge med på. Men det er ingen fasit på å vinne sykkelløp. Og det er mange ryttere fra rangeringen her, som vi må følge med på, sier han og  peker på navn som Niki Terpstra, Zdenek Stybar og Tiesj Benoot.  

Les også: Kristoff vil dra nytte av Cancellara

Boasson Hagens meritter fra monumentklassikerne er ikke skremmende god, men siste utvikling peker i positiv retning. Av de 16 store klassikerne han har startet, kan han bare vise til én topp ti plassering (Milano-Sanremo 2015). Men basert på prestasjonene bak resultatene vet Boasson Hagen at veien opp er kort og marginene små.  

- 2014 var en bra opplevelse egentlig. Jeg husker at jeg satt godt med på Oude Kwaremont den gangen. Jeg var ikke sterk nok til å følge de beste, men så langt unna finalen tror jeg ikke at jeg var. Det er nok den jeg har best minner fra.  

- Jeg håper å ha en god dag i morgen også. Jeg gleder meg.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!