EDVALD BOASSON HAGEN: Får prøve seg i både massespurter og brudd. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
EDVALD BOASSON HAGEN: Får prøve seg i både massespurter og brudd. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Tour de France 2017:

Boasson Hagen:
- Vi har ikke noe å tape på å prøve

Blir lagets potet resten av Tour de France.

TROYES (procycling.no): Etter at Mark Cavendish forsvant ut av rittet med en skulderskade står Team Dimension Data igjen med Edvald Boasson Hagen som det beste kortet til å vinne en etappe.

Etter gårsdagens langspurt i Troyes skal laget fortsette å støtte 30-åringen fra Oppland, både på de flate og de mellomharde etappene.

- Jeg skal være litt potet. Jeg må i hvert fall prøve, vi har ikke noe å tape på å gå i brudd, og heller ikke på å spurte, forteller han til procycling.no om de gjenstående mulighetene.

I dag er det ventet at det blir nok en massespurt. Det samme gjelder på etappe 10, 11, 16, 19 og 21. Av mellomharde etapper skal etappe 14 og 15 passe nordmannen bra.

På de femten gjenstående etappene kan Boasson hagen dermed være med å kjempe på halvparten.

- Vi må prøve å gå i brudd, og prøve så godt vi kan i spurtene. Det er ikke vi som er favoritter akkurat, så vi må prøve så godt vi kan, forteller han videre.

Langspurt

På torsdagens etappe fra Vesoul til Troyes viste Dimension Data-rytteren seg frem med en kraftig langspurt.

- Det ble en lang spurt. Jeg kom frem der, og da var det ikke så mange valg. Jeg skulle absolutt ha prøvd å sluppet meg tilbake, men det har jeg gjort flere nok ganger og blitt sperret inne, forteller Boasson hagen dagen derpå.

BOASSON HAGEN: Nr. 13 på etappe 6 fra Vesoul til Troyes. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
BOASSON HAGEN: Nr. 13 på etappe 6 fra Vesoul til Troyes. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Med 500 meter igjen var han tom for opptrekkere, og måtte angripe selv.

- Jeg tenkte heller at hvis de skulle nøle litt så kunne det hende jeg fikk en luke. Da fikk jeg heller ta den sjansen. Jeg sitter i hvert fall ikke igjen med følelsen av at jeg ikke spurta i går, forteller han optimistisk.

Selv om fraværet til Cavendish betyr mer ansvar for Boasson Hagen, legger ikke 30-åringen skjul på at han savner lagkameraten fra Isle of Man.

- Skulle helst sett at han var her så klart. Sånn som i går så hadde det vært flott å ha han på hjulet mitt. Men det åpner opp flere muligheter for meg.

Boasson Hagen blir prioritert

På gårsdagens etappe var det tvil om laget ville spurte for nordmannen eller hans australske lagkamerat Mark Renshaw.

- Jeg måtte kjenne undervegs hvordan jeg følte meg, men det var vanskelig å si. Men jeg følte meg bedre når det begynte å gå hardt på etappen. Jeg følte jo at jeg absolutt hadde en spurt når jeg først trøkka til der, forteller Boasson Hagen.

2011: Sist Boasson Hagen vant en etappe i Tour de France. Foto: AP Photo/Laurent Rebours.
2011: Sist Boasson Hagen vant en etappe i Tour de France. Foto: AP Photo/Laurent Rebours. Vis mer

Til slutt ble det han laget spurtet for. Opptrekket fungerte langt på veg. Dessverre for den tidligere Norgesmesteren ble han alene litt for tidlig.

- Hvis jeg får det til å klaffe så kan jeg nå resultater. Kittel, Greipel og Demare er jo bedre, det er ikke noe tvil om det, men det er i hvert fall gøy å prøve å være med, og jeg føler i hvert fall at opptrekket er bra, avrunder han

Følg dagens etappe LIVE her!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!