FORSØKTE: Boasson Hagen satt i et brudd på dagens etappe, men det varte ikke lenge. Her fra bruddet på femte etappe. Foto: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTURE
FORSØKTE: Boasson Hagen satt i et brudd på dagens etappe, men det varte ikke lenge. Her fra bruddet på femte etappe. Foto: AFP PHOTO / Lionel BONAVENTUREVis mer

Sykling, Tour de France:

Boasson Hagen: – Bruddet gikk jo aldri

Støtecupen varte og varte.

(procycling.no): Mange spådde at åttende etappe kom til å ende med seier til bruddet. Dermed startet omtrent halve feltet i Dole, med håp om å ende opp i dagens brudd.

Med et slikt utgangspunkt tok det lang tid før en gruppe fikk en større ledelse. Edvald Boasson Hagen prøvde, men skjønte tidlig at det var nytteløst for ham å gå for seier på lørdagens etappe.

Det var en rask dag og en hard dag. Bruddet gikk jo aldri av gårde, sa Dimension Data-rytteren til TV 2 etter målgang.

– Det gikk jo av gårde til slutt, men da var det 50 mann. Det gikk veldig fort i feltet, så jeg fant meg ei gruppe og kjørte inn i et greit tempo, ytret 30-åringen.

Etter å ha vært 0,0003 sekunder fra seieren på gårsdagens etappe, håpet mange at rudsbygdingen ville slå tilbake på lørdag. Boasson Hagen var aktiv i starten, og gikk etter et av de første bruddforsøkene.

– Formen var grei nok. Det var ikke ekstremt dårlig eller ekstremt bra. Jeg prøvde å gå i brudd én gang. Det var en firemannsgruppe, som ble kjørt inn.

Artikkelen fortsetter under grafikken.

Sammen med Alberto Bettiol (Cannondale-Drapac), Gianluca Brambilla (Quick-Step Floors) og Sylvain Chavanel (Direct Energie) fikk Boasson Hagen noen sekunders luke på hovedfeltet, men det varte ikke lenge. Kort tid etter ble nordmannen avbildet på halen av feltet.

Lagkompis med i teten

Da Boasson Hagen takket for seg, var det duket for lagkamerat Serge Pauwels. Belgieren er en meget solid klatrer, og opp mot dagens første kategoriserte stigning satt han aller først sammen med Warren Barguil (Team Sunweb).

En større gruppe dannet seg i front, men inn i siste bakke satt kun fire mann igjen. Pauwels var en av dem, men Dimensino Data-rytteren måtte gi tapt da Lilian Calmejane tråkket til.

— Jeg er fornøyd med innsatsen. Jeg ville være i bruddet, og håpet å ta den gule trøya fordi jeg trodde Team Sky ville la bruddet gå. Men da en gruppe på 50 ryttere gikk så fikk vi aldri store forspranget, sier Pauwels i en pressemelding fra laget.

– Jeg fortsatte å kjøre, og håpet at de før eller siden ville stoppe å jage på oss. Da hadde jeg prøvd så hardt og så lenge at det hadde vært dumt å gi opp. Til slutt fikk jeg samme tid som favorittene, men jeg liker å kjøre på den måten. En dag gir det avkastning, ytrer 33-åringen håpefullt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!