HANG IKKE MED: Edvald Boasson Hagen klarte ikke å følge de beste opp Laksebakken. Nå skryter han av Kristoff sin sølvprestasjon. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
HANG IKKE MED: Edvald Boasson Hagen klarte ikke å følge de beste opp Laksebakken. Nå skryter han av Kristoff sin sølvprestasjon. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Sykkel-VM i Bergen:

Boasson Hagen: – Han er en sliter

Kristoff får skryt fra den andre norske kapteinen etter sølvbragden i Bergen.

BERGEN (procycling.no): Da det skulle kjempes om edelt metall foran Festplassen i Bergen gikk medaljekampen uten Edvald Boasson Hagen.

På oppløpet var det Alexander Kristoff som forsvarte de norske fargene, i gullduellen mot slovakiske Peter Sagan. Rudsbygdingen er ikke overrasket over at Kristoff stod distansen.

– Det er ikke så overraskende. Han er en sliter, og er utrolig flink på akkuratt det der. Det viste han nok en gang. Da er det gøy at han klarer å få sølvet og. Så kjørte vi bra i dag hele gjengen. Satt godt foran, og alle gjorde en bra jobb, sier Boasson Hagen til procycling.no etter målgang.

Stivnet i Laksebakken

Franske Julian Alaphilippe og italienske Gianni Moscon var først over VM-løypas mest krevende stigning. Boasson Hagen var blant rytterne som forsøkte å følge duoen opp Laksebakken, noe han måtte betale for.

– Jeg datt av i laksebakken. Det ble litt for tøft. Jeg prøvde å bli med på støtet i starten, og kjørte på meg litt mye syre i bakken til å bli med over.

Nordmannen innrømmer at han kjente på skuffelsen, etter at han trillet over målstreken som 31. mann. Ett minutt og fire sekunder etter at landsmann Kristoff tok sølv.

– Jeg drømte absolutt om gullet, og hadde håpet at jeg skulle være med over toppen. Målet mitt var å prøve å støte ifra på de siste tre kilometerne. Men når man ikke er med i gruppa så er det kjørt, konstaterer rudsbygdingen.

Selv om han ikke var med i medaljekampen helt til oppløpet, så tar 30-åringen med seg mange gode minner fra Bergen.

– Underveis så nøt jeg i hvert fall folkemengden. Det var et utrolig gøy og bra gjennomført VM av Norge.

Viktig med medalje

Etter et VM i slak motbakke for den norske kontigenten, smakte det godt med en medalje på siste dag. Også for Boasson Hagen.

– Det er viktig det. Vi hadde håpet på medaljer, og vi klarte å få en. Det er vanskelig å plukke medaljer, så da var det godt vi klarte én.

Dimension Data-rytteren vet alt om å tape en stor seier på målfoto. I juli var han millimetere fra etappeseier, som til slutt gikk til Marcel Kittel.

– Det er alltid sturt å tape på målfoto, men jeg vet ikke hvordan spurten var. Om han hadde igjen mer krefter så er det sikkert ekstra surt. Jeg aner ikke hvordan situasjonen var. Kanskje han vant sølvet, eller tapte gullet. Det vet jeg ikke.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!