BROSTEINSKAPTEIN: Edvald Boasson Hagen får sjansen til å kjøre for egne sjanser på søndagens etappe til Roubaix. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BROSTEINSKAPTEIN: Edvald Boasson Hagen får sjansen til å kjøre for egne sjanser på søndagens etappe til Roubaix. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Tour de France:

Boasson Hagen får etterlenget sjanse

Full støtte fra laget på den niende etappen i Tour de France.

DREUX (procycling.no): Paris-Roubaix har alltid vært et ritt som henger veldig høyt for Edvald Boasson Hagen, og av den grunn har også 15. juli, altså i dag, vært ekstra godt sirklet inn på kalenderen før årets Tour de France.

Der er det nemlig veien fra den franske monumentklassikeren som skal brukes, med 15 brosteinssektorer og totalt 21,7 kilometer på brostein fordelt på etappens 156,5 kilometer.

– Jeg gleder meg til å kjøre der. Det er en god sjanse. Det blir også vondt, men det blir det for alle mann. Du vet hva man går til når man har kjørt Roubaix flere ganger. Det er smerte, men det er det som også er gøy når alle rister over brosteinen, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Tung Tour de France-start

Så langt har det vært en skuffende Tour de France for Dimension Data. Mark Cavendish har vært langt unna sitt beste nivå i spurtene, og står foreløpig med en åttendeplass som best.

På de to mer kuperte etappene var det først Boasson Hagen som ikke hadde beina til å kjempe med de beste i Quimper, mens Tom Jelte Slagter fikk det tøft opp Mûr-de-Bretagne.

Du kan følge etappen live hos procycling.no!

– Vi begynner å gå tom for sjanser denne første uka. Edvald har en stor sjanse. Det er en etappe som vi har fokusert på og hvor vi vil kjøre for ham. Han er utrolig spent på etappen. Det kommer til å være mange ryttere som kjører for fullt, og jeg håper vi ikke får noen problemer med punkteringer eller lignende, sier lagsjef i Dimension Data, Douglas Ryder om etappen til Roubaix.

Får full støtte

Nordmannen har i all hovedsak vært hjelperytter for Mark Cavendish så langt i touren og heller ikke utover i rittet ser det ut til å være veldig mange muligheter som venter for rudsbygdingen.

Derfor er det fort hans største sjanse til å vinne en etappe i årets Tour de France som kommer på søndagens etappe.

– Det er blant de sjansene jeg har i hvert fall. Det er mange som er gode der. Du har jo Sagan der igjen som kan kjøre på brosteinen. Det er mange om beinet, men jeg er klar for å kjempe.

For Ryder er det i hvert fall ingen tvil om hva man håper for.

– Hele laget vil være dedikert for Edvald. Laget vårt fortjener at noe stort skjer denne touren, og jeg tror Eddy kan være den fyren.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!