FÅR STØTTE: Edvald Boasson Hagen får hele laget bak seg på brosteinsetappen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FÅR STØTTE: Edvald Boasson Hagen får hele laget bak seg på brosteinsetappen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Boasson Hagen får hele laget bak seg

Kan bli norsk jubeldag på brosteinen.

SERAING/OSLO (procycling.no): Dagens etappe er en god mulighet både for Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff.

Edvald Boasson Hagen fikk ikke kjøre for egne muligheter på den forrige flate etappen, men brosteinsetappen passer Rudsbygdingen som hånd i hanske.

- I dag har jeg stort sett hele laget bak meg, bortsett fra klatrerne som ikke kommer til å være i front på brosteinspartiene, men de kommer til å gjøre en jobb før det, så da har jeg alle mann, sier Boasson Hagen til procycling.no før starten i Seraing.

- Kommer du til å piske de litt, få de til å sitte foran?

- Ja, jeg må prøve på det. Det er viktig å være foran, hvert fall når det drar seg til mot slutten.

Kan bli en liten gruppe

Med 13 kilometer brostein underveis er mulighetene for å kjøre av de mer rene spurterne som Cavendish og Greipel tilstede, Boasson Hagen er likevel skeptisk.

- Det er jo gode brosteinsryttere de også, så det er vanskelig å kjøre de av, men vi får se. Det er mye som kan skje før de brosteinspartiene også, sier Boasson Hagen.

- Hvor stor gruppe tror du det kommer samlet til mål?

- Jeg tror det kommer en relativt stor gruppe samlet, men det vil jo skille seg litt ut, spår Boasson Hagen.

Alexander Kristoff som vant brosteinsrittet Flandern Rundt tidligere i år er av en litt annen oppfatning enn sin landsmann.

- Jeg tror det kommer ganske små grupper inn til mål, kanskje en ti mann eller noe sånt, sier Kristoff til procycling.no

- Hvis det kommer ti mann inn, tror du Cavendish og Greipel er med da?

- Tja, Greipel har kjørt bra på brostein før så han kan fort henge med inn, og Cavendish kan for henge med han også, sier Kristoff

Skadeskutt Katjusja

Mens Edvald Boasson Hagen har hele laget bak seg på dagens etappe, er situasjonen annerledes for Kristoff.

- Jeg kan kjøre for meg selv. Jeg har jo Jacopo (Guarnieri) og Luca (Paolini) til å kjøre for meg, men de må også hjelpe Rodriguez, sier Kristoff til TV2.

Katjusja ble hardt rammet av velten i går. Arbeidshesten Dimitrij Kosontsjuk måtte bryte, mens opptrekker Marco Haller ble hardt skadet.

- Marco Kommer nok til å slite i dag på brosteinen. Han veldig vondt i håndleddet. Jeg tror ikke det er brukket, men han har hvert fall slått seg godt, sier Kristoff.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

GÅR FOR SEIER: Alexander Kristoff er en av de beste brosteinsrytterne i sirkuset og går for seier. Heiko Junge / NTB scanpix
GÅR FOR SEIER: Alexander Kristoff er en av de beste brosteinsrytterne i sirkuset og går for seier. Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer