- HAN ER DYKTIG: Sier Edvald Boasson Hagen om 2018-signeringen Gino Van Oudenhove fra Joker-Icopal.
- HAN ER DYKTIG: Sier Edvald Boasson Hagen om 2018-signeringen Gino Van Oudenhove fra Joker-Icopal.Vis mer

Dimension Data forsterker fra Norge:

Boasson Hagen får sjef fra norsk sykkellag

- Det har vært en drøm hele veien.

(procycling.no): Rytterne i Joker-Icopal fikk fredag beskjed om at sportsdirektør Gino Van Oudenhove (45) ikke blir å finne i følgebilen neste sesong.

Belgieren, som er bosatt i Tønsberg, har skrevet under en toårsavtale med Edvald Boasson Hagens arbeidsgiver, Team Dimension Data.

Van Oudenhove har vært del av den norske kontinentalsatsingen siden Maxbo-Bianchi så dagens lys, høsten 2004.

18 000 mennesker får daglige sykkelnyheter hos oss: Følg procycling.no på Facebook, du også!

I løpet av de siste 12 årene har han vært delaktig i en eventyrlig reise og de aller fleste utenlandsproffene vi har i dag, har alle vært innom Maxbo/Joker-satsingen på et eller annet punkt i karrieren:

- Alle disse årene har gått veldig kjapt, og det er fordi det har vært innmari gøy å jobbe med dette. Vi har bygget opp en bedre og bedre organisering rundt laget, både når det gjelder trenere og apparatet rundt. For fem år siden hadde jeg nok ikke hoppet på denne sjansen, men nå føler jeg meg trygg på at vi har typene som kan ta prosjektet videre uten meg, sier Van Oudenhove til procycling.no.

Joker-rytterne som forbereder seg til å kjøre Omloop Eurometropool lørdag, fikk også vite at Svein-Erik Vold går over til «sivil jobb» som bilselger i Trøndelag.

- Edvald: - Gino er dyktig

Edvald Boasson Hagen har blitt forespurt i prosessen rundt å ansette belgieren i WorldTour-laget.

Overfor procycling.no forteller han at han gleder seg til å gjenforenes med sjefen fra Maxbo-Bianchi-tiden:

- Jeg synes det er veldig gøy at Gino (Van Oudenhove) kommer hit. Det er vel ikke veldig overraskende. De spurte meg litt om hvordan han var som type tidligere i høst. Jeg synes Gino er veldig dyktig, og jeg kan forstå at han ønsker å ta et steg videre som sportsdirektør. Han er dyktig nok til å være i WorldTouren. Jeg husker ham som en bra sjef, og alle vet jo at han legger en god løpstaktikk, sier Boasson Hagen til procycling.no.

FRAMTID, NÅTID OG FORTID? Gabriel Rasch er ønsket hjem til Joker-Icopal i 2019, Gino Van Oudenhove (i midten er på vei ut) og Edvald Boasson Hagen forlot satsingen alt foran 2008-sesongen. FOTO: Gorm Kallestad, Scanpix
FRAMTID, NÅTID OG FORTID? Gabriel Rasch er ønsket hjem til Joker-Icopal i 2019, Gino Van Oudenhove (i midten er på vei ut) og Edvald Boasson Hagen forlot satsingen alt foran 2008-sesongen. FOTO: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

- Samtidig er vel dette et stort tap for Joker-laget?

- Det vil jeg si. Gino er veldig flink og har vært med å bygge det opp fra starten. Det går an å finne andre sportsdirektører, men det viser samtidig at Joker har gjort mye bra. Både ryttere og ledere derfra har vist at de duger, og det er bra for Norge og norsk sykkelsport, mener han.

Vil satse tyngre fra 2019-sesongen

Det første umiddelbare grepet som blir gjort, er å hente inn Adrian Gjølberg som sportsdirektør fra Team FixIT.no.

Daglig leder i Interspons (selskapet som eier laget), Birger Hungerholdt, har også andre nyheter å komme med i sakens anledning. Det snakkes nemlig fortsatt om både oppgradering og ytterligere forsterkninger på ledersiden i det norske kontinentallaget.

- Først vil jeg si at jeg er stolt og glad på Ginos vegne. Det er flott at Joker kan være med på rekrutteringen av sportsdirektører til WorldTouren. Det vil også gi rytterne som ønsker seg videre fra vårt lag et nytt kontaktpunkt i proffverdenen, innleder Hungerholdt.

- Det gir oss en utfordring, men også nye muligheter til å utvikle oss videre. Vi har kommet lengre med tanke på en oppgradering til prokonti i 2019. Vi har sponsorer som synes det er spennende, ikke minst har det blitt aktualisert under den fantastiske folkefesten i Bergen nylig.

- Van Oudenhove og Vold forsvinner ut, hvem kommer inn?

- I første omgang Adrian Gjølberg, og det tror jeg er en veldig god løsning. Vi har en sterk organisasjon rundt laget, og alt det henger ikke bare på én mann. Vi har også en intensjonsavtale med Gabriel Rasch, som vil gjøre han til sportsdirektør i vår prokontisatsing fra 2019-sesongen, avslører Hungerholdt.

En mann for klassikerne?

Den eventuelle oppgraderingen, blir altså ikke Van Oudenhove del av. Samtidig rytter belgieren nærmere livsmålet med å lede et lag inn i ritt som Flandern rundt og Paris-Roubaix.

- Ambisjonen har vært der hele tiden, men det har ikke vært enkelt. Det er ikke mange WorldTour-lag og det er ikke mange ledige sportsdirektørstillinger. Det har vært noe tidligere sykkelproffer har holdt på med, men de siste to årene har det gradvis vært en endring i den tendensen. Vi kjører mange ritt og har mye kontakt med profflagene. Etter hvert skjønte jeg at jeg var et navn de hadde på blokka, men de spurte meg ikke rett ut av respekt for prosjektet jeg var engasjert i her hjemme. Nå har laget en veldig god organisasjon, og da blir det ikke like merkbart at jeg forsvinner ut, påpeker han.

DET STORE MÅLET: Gino Van Oudenhove ønsker en dag å styre toppryttere som for eksempel Greg Van Avermaet eller Alexander Kristoff gjennom små- og store veier under klassikeren Flandern rundt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
DET STORE MÅLET: Gino Van Oudenhove ønsker en dag å styre toppryttere som for eksempel Greg Van Avermaet eller Alexander Kristoff gjennom små- og store veier under klassikeren Flandern rundt. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

Fortsatt vet han ikke hva slags løpsprogram som venter i hans nye prosjekt, men med tanke på hans belgiske bakgrunn, er det ikke unaturlig at tankene går til brosteinsklassikerne.

- Jeg vet ikke noe om det ennå. Det er ikke sikkert jeg skal gjøre noen av rittene Boasson Hagen kjører. Jeg skal på en sports management-samling i Luca i neste uke, og så venter en ny runde med planlegging i Sør-Afrika.

Boasson Hagen tror klassikerne kan være en mulig arena for 45-åringen som er bosatt i Tønsberg.

- Som sportsdirektør er vel hans taktiske egenskaper en av styrkene. Han har ikke vært med på alle WorldTour-rittene tidligere, men kjenner jo veiene i Belgia spesielt bra, sier Boasson Hagen.

Fikk aldri oppleve Flandern med Joker

Som sjef for et norsk kontinentallag var tredagersrittet i De Panne det nærmeste Van Oudenhove og Joker har kommet klassikerne. I hvert fall foreløpig.

Mannen som er oppvokst i Flandern, vil alltid bære en drøm om å styre troppene i det som regnes som Belgias aller største sykkelritt:

- Jeg ser ingen grunn til å legge skjul på det. Drømmen og målet er litt av det samme. Får jeg muligheten til å lede et lag i Flandern rundt, hadde ikke det gjort meg noe. Jeg er ikke lei av Joker, men som 45-åring føler jeg at tiden går litt i fra meg. Når det kom et konkret tilbud og jeg la litt tankevirksomhet i det, så visste jeg at det var dette jeg ville. Jeg vet også at om jeg ikke hadde hoppet på denne sjansen, så hadde jeg endt opp med å angre på at jeg ikke tok den.

- Hva er det mest spesielle med miljøet og organisasjonen du forlater?

- Jeg føler styrken har vært at vi klarer å finne folk med det rette engasjementet og den rette kompetansen. Det går ikke bare på utvikling av ryttere, men også apparatet rundt. Det har vært fire-fem stykker hos oss som har kommet videre til WorldTouren, allerede. Det har vært en fin reise og tanken min var aldri at jeg skulle gjøre det i 12 år. Til slutt føler man stort eierskap til laget. Birger (Hungerholdt) og Interspons har vært et fint system å jobbe i. Jeg er ikke sikker på at jeg hadde fått den friheten andre steder. Når du jobber fram gode ryttere som står bak gode prestasjoner, så øker det prestasjonene til folkene rundt laget også. Det har gjort at jeg også har utviklet meg, sier Van Oudenhove.