Boasson Hagen forlater Columbia

Nytt lag i september.

SEKS ETAPPESEIRER I ÅR: Her sykler Edvald Boasson Hagen inn til etappeseier i Tour de Pologne fredag. Foto: EPA/JACEK BEDNARCZYK
SEKS ETAPPESEIRER I ÅR: Her sykler Edvald Boasson Hagen inn til etappeseier i Tour de Pologne fredag. Foto: EPA/JACEK BEDNARCZYKVis mer

Proffsyklist Edvald Boasson Hagen (22) forlater stjernelaget Columbia etter denne sesongen, bekrefter manager Birger Hungerholdt overfor NTB.

Syklisten fra Rudsbygd har tråkket to år for det amerikanske laget, som tok over lisensen etter det tyske storlaget T-Mobile. Han vil ikke avsløre hvilke lag som kjemper om underskriften til den norske kometen.

- Vi har tatt avgjørelser på hvilke lag det ikke blir, og nå står vi foran en finalerunde med flere aktuelle kandidater. Etter innsatsen til Edvald i Giro dItalia, eksploderte det med henvendelser, og etter Tour de Pologne kom en ny bølge, sier Hungerholdt til NTB.

Nytt lag vil bli klart i begynnelsen av september.

Mestvinnende

Boasson Hagen er Norges mestvinnende syklist hittil i sesongen med seks seirer (inkludert lagtempo i Giro dItalia). Sammen med Thor Hushovd (fem seirer) har unggutten sørget for at Norge får full VM-kvote (ni ryttere) til mesterskapet i Sveits neste måned.

- Jeg har ikke tall på hvor mange henvendelser vi har fått. Senest mandag kom et kjempetilbud fra et lag utenom verdenstouren, som ville vært svært interessant om det kun var penger vi var ute etter, hevder manageren.

Tidligere har det vært spekulert i om det nye (2010), britiske storlaget Sky har tilbudt Boasson Hagen kontrakt. Der blir trolig Bradley Wiggins en av stjernene.

Høydepunkter

Årets høydepunkter for annetårsproffen er etappeseier i Giro dItalia, klassikertriumf i Gent - Wevelgem som tidenes sjette yngste rytter og to etappeseirer i Tour de Pologne.

Han ble også norsk mester på tempo for tredje året på rad.

(NTB)

ETTERTRAKTET: Boasson Hagen har fått frierier fra flere sykkellag. Her står han på pallen i Zakopane. Foto: EPA/JACEK BEDNARCZYK
ETTERTRAKTET: Boasson Hagen har fått frierier fra flere sykkellag. Her står han på pallen i Zakopane. Foto: EPA/JACEK BEDNARCZYK Vis mer