Boasson Hagen fortsetter trenden

Fulgte opp Tour des Fjords-seier med pallplass i Criterium du Dauphine. Og det på en tung dag, ifølge Boasson Hagen selv.

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen sikret tredjeplass på første etappe av Criterium du Dauphine. Peter Kennaugh fra Team Sky vant etappen i ensom majestet, to sekunder foran Sacha Modolo.

Boasson Hagen selv var godt fornøyd med å fortsette med topplasseringer etter seieren på siste etappe av Tour des Fjords.

- Kroppen fungerer bra for tiden, og jeg klarte å være godt med på slutten av etappen i dag. I tillegg gjorde laget en veldig god jobb for meg inn mot spurten, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

Forvirring i feltet Kennaugh fulgte en lang rekke angrep på slutten av etappen, og var blant annet med da en større gruppe fikk gå i siste bakke. Til slutt klarte han, med 2,3 kilometer igjen til mål, å skaffe de nødvendige meterne for å holde unna mot spurterene i feltet. Litt forvirring i feltet om hvem som skulle ta ansvar, får litt av æren for solobragden.

- Det var veldig sterkt det Kennaugh gjorde i dag. Men var litt forvirring mellom lagene om hvem som skulle kjøre, og det var ingen som tok helt kontroll inn på oppløpet, sier Boasson Hagen.

Tunge bein
Selv om det ble en ny topplassering for Boasson Hagen, var det ingen toppdag på sykkelen. To harde norske etappeløp i Tour des Fjords og Tour of Norway med noen rolige dager i ettertid, gjorde at beina var tunge å dra i gang på den kuperte førsteetappen av det franske etappeløpet som avsluttes neste søndag.
- Det var ikke en superbra følelse da det gikk fort på starten av etappen. Jeg kjente det var første etappe på noen dager, men det ble bedre da det gikk hardt på slutten. Nå håper jeg at formen blir enda bedre utover uken. Det tar ofte litt tid å komme i gang, sier Boasson Hagen.

- Fremover i uken som kommer, har du noen etapper dere har pekt dere ut?

- Det er noen fine etapper nå i starten av løpet, vet jeg. Ellers tar jeg dag for dag og skal prøve å prestere så bra som mulig, sier Boasson Hagen.

- Du er allerede klar for Tour de France, gjør det at du senker skuldrene litt?

- Jeg er bare opptatt av å gjøre det best mulig, sier MTN-Qhubeka-syklisten.

PS: Gert Dockx fra Lotto-Soudal måtte bryte dagens etappe etter en velt. Han ble etter etappen diagnostisert med brudd i kragebeinet og albuen.