FORDERL:  Under årets Tour de France håper Edvald Boasson Hagen på mer frihet, nå som verdens beste spurter, Mark Cavendish, ikke lenger er på laget. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
FORDERL: Under årets Tour de France håper Edvald Boasson Hagen på mer frihet, nå som verdens beste spurter, Mark Cavendish, ikke lenger er på laget. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpixVis mer

Boasson Hagen håper på mer frihet under Tour de France

- Kan være en fordel å ikke ha Cavendish på laget.

Edvald Boasson Hagen håper han skal få en noe friere rolle i Tour de France i år, i og med at han ikke kjører på lag med Mark Cavendish.

- Jeg ser ikke bort fra at det kan være en fordel for meg å slippe å ha Cavendish som lagkamerat, sier Boasson Hagen til NTB.

Men selv om han slipper konkurranse internt i laget fra spurtkongen Cavendish, vet Edvald at hans rolle først og fremst blir å hjelpe kapteinen fram til sammenlagtseier i Touren.

I fjor var det Bradley Wiggins som vant, og den norske hjelperytteren fikk mye av æren for det. Han tauet og dro feltet i tøffe partier underveis, og en tilsvarende rolle får han også i år, men om han skal kjøre for Wiggins eller Chris Froome; det vet ikke Boasson Hagen.

- Vi kommer til å snakke om dette etter hvert. I Sky-laget er det sammenlagtseieren som gjelder, men om Froome eller Wiggins blir lagkaptein vet jeg ikke nå. Det får jeg vite etter hvert, sier Hagen.

Lysten på seirer - Jeg kommer selvsagt til å utføre den oppgaven og rollen jeg får i laget i forbindelse med Tour de France, men jeg skal ikke nekte for at jeg selvsagt har lyst til å være med på å prege rittet selv også. Jeg har lyst på seirer, sier Boasson Hagen.

- Er du fornøyd med rollen din?

- Jeg har en kontrakt med Sky og forholder meg til den. Jeg må vel også kunne si at jeg ikke har noe ønske om å kjøre for andre lag nå. Jeg trives veldig godt der jeg er, sier han.

Vårsesongen er ferdig, og etter Amstel Gold Race har han stort sett vært hjemme og trent. Han kommer til å være i Oslo-området de kommende 14 dagene også, før han skal forsøke å forsvare fjorårsseieren i Tour of Norway, som starter 15. mai.

Tøff oppkjøring Edvald Boasson Hagen kommer til å få Tour of Norway og Dauphiné Libéré som tøffe oppkjøringsritt til Tour de France. Han sier selv at løpet i Frankrike blir viktigere enn det norske UCI-rittet, men han kommer til å satse maksimalt på å forsvare fjorårsseieren i Tour of Norway.

- Det kommer til å bli tøft i år, for det er flere enn meg som ønsker å vinne Touren her i Norge, men jeg skal gi det jeg har, sier Boasson Hagen.

Han kommer til å få hard konkurranse fra Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug. Særlig Kristoff har vist god form i vårklassikerne.

Edvald Boasson Hagen sier at Dauphiné Libéré følger like etter Tour of Norway. Deretter skal han gjennom en treningssamling med Sky-laget før han kommer hjem for å kjøre NM.

Og etter NM er det bare Tour de France som gjelder. Starten i år går på Korsika 29. juni, mens målgangen i Paris er 21. juli. Det kan bli fire nordmenn på start i år. Ved siden av Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff, er det ventet at også Lars Petter Nordhaug og kanskje Thor Hushovd får sjansen.

(NTB)