Boasson Hagen har brudd i skulderen

Sky bekrefter at Tour de France er over for 26-åringen.

 SMERTER:  Edvald Boasson Hagen trillet over målstreken med store smerter i skulderen. Nå er touren mest sannsynlig over for nordmannen. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
SMERTER: Edvald Boasson Hagen trillet over målstreken med store smerter i skulderen. Nå er touren mest sannsynlig over for nordmannen. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUDVis mer

(Dagbladet): Edvald Boasson Hagen har fått påvist brudd i skulderen etter massevelten på dagens Tour de France.

Ifølge Sky sin hjemmesider har 26-åringen fått påvist brudd i skulderbladet.

Laget bekrefter at Tour de France er over for Boasson Hagen.

- Det er virkelig synd for Edvald, og det svekker laget, at han er nødt til å forlate rittet, sier Sky-sjef Dave Brailsford.

- Det er aldri trivelig å miste en rytter med Edvalds evner, men vi har fortsatt trua på at vi kan gjennomføre Tour de France med de rytterne vi har igjen, sier Brailsford, som også har måttet se Vasil Kirijenka forlate rittet.

Dermed er det bare to nordmenn igjen i touren.

- Utrolig trist at Edvald er ute. Føles som å miste en kamerat i krigen, skriver Lars Petter Nordhaug på Twitter nå i kveld.

Ville ikke kommentere Nordmannen var involvert i en massevelt bare 2,5 kilometer før målgang på den tolvte etappen, og ble sendt til MR-undersøkelse etter målgang.

TV-bildene viser hvordan nordmannen går i asfalten, etter å ha blitt kastet over to ryttere og tatt en salto, og deretter lander i asfalten på skulderen.

På vei til undersøkelsen virket 26-åringen relativt positiv med tanke på skadens omfang.

- Jeg kunne hatt det bedre. Skal på en sjekk, men tror ikke er noe knekt, sa Boasson Hagen til TV 2.

Hjem til Norge På vei ut av undersøkelsen var det en nedtrykt rytter som møtte pressen. Med armen i fatle, ville likevel ikke Boasson Hagen kommentere skaden.

- Vi tar det seinere, sa en tydelig nedtrykt Boasson Hagen.

Nå er det altså bekreftet at 26-åringen har brudd i skulderen, og er ferdig med årets Tour de France.

Team Skys lege, Alan Farrell, sier at Boasson Hagen slipper operasjon.

- Heldigvis krever ikke skaden operasjon, men Edvald vil reise hjem til Norge for videre undersøkelser og behandling, og vi ser fram til å se ham på sykkelen igjen etter sommeren, sier Farrell ifølge lagets hjemmeside.

 MASSEVELT:  Boasson Hagen var en av de som så ut til å bli hardest rammet i massevelten, få kilometer før mål. Foto: Skjermbilde TV 2. Se video på TV2.no.
MASSEVELT: Boasson Hagen var en av de som så ut til å bli hardest rammet i massevelten, få kilometer før mål. Foto: Skjermbilde TV 2. Se video på TV2.no. Vis mer