Boasson Hagen i massevelt - holdt seg til skulderen

Vil ikke si om han stiller til start i morgen.

 MASSEVELT:  Boasson Hagen var en av de som så ut til å bli hardest rammet i massevelten, få kilometer før mål. Foto: Skjermbilde TV 2. Se video på TV2.no.
MASSEVELT: Boasson Hagen var en av de som så ut til å bli hardest rammet i massevelten, få kilometer før mål. Foto: Skjermbilde TV 2. Se video på TV2.no.Vis mer

(Dagbladet): En massevelt bare 2,5 kilometer før mål tok med seg Edvald Boasson Hagen i bakken.

En FDJ-rytter traff Peter Sagans bakhjul, noe som sendte rundt ti ryttere i bakken. I velten gikk også Edvald Boasson Hagen ned, og trillet i mål mens han holdt seg til skulderen.

TV-bildene viser at 26-åringen er tredjemann i bakken, og at han kastes over to ryttere og deiser i bakken og lander på sin høyre skulder.

Marcel Kittel vant spurten, foran Mark Cavendish. Peter Sagan tok tredjeplassen, foran Alexander Kristoff på fjerde.

Vil ikke kommentere skaden På veit ut av MR-scanningen i Tours, Frankrike, var ikke Boasson Hagen like pratesalig som før han reiste på sjekken. 26-åringen kom med armen i fatle, men ville ikke kommentere hva resultatet av scanningen var.

Hvordan har du det nå?

- Vondt, sier Boasson Hagen til TV2-reporteren.

Stiller du til start i morgen?

- Vi tar det seinere, sier en tydelig nedtrykt Boasson Hagen.

Til sykehus På vei til scanningen var 26-åringen fra Rudsbygd noe mer positiv.

- Jeg kunne hatt det bedre. Skal på en sjekk, men tror ikke er noe knekt, sier Boasson Hagen til TV 2 på vei ut av lagbussen. 

Nordmannen selv håper han stiller til start på morgendagens 13. etappe.

- Jeg skulle gjerne unngått den siste saltoen, var nok med en krasj i dag Det var spurt og fullt kaos, så tok jeg salto over en mann. Håper jeg stiller til start i morgen. Ikke så mye skruddsår, bare vondt, sier Boasson Hagen, som også var involvert i en velt tidlig på etappen. 

- Adjø, sees i morra, sa en, etter forholdene, blid Boasson Hagen, til pressen da han ble kjørt til sykehuset.

- Han fortsetter Boasson Hagens tilstand er fortsatt usikker, men Sky-sjefen sier at han i alle fall ikke har kragebeinsbrudd.

 HJELPES:  Edvald Boasson Hagen trillet i mål, og holdt seg til skulderen og skjærte grimaser. Foto: AFP PHOTO / PASCAL GUYOT / NTB Scanpix
HJELPES: Edvald Boasson Hagen trillet i mål, og holdt seg til skulderen og skjærte grimaser. Foto: AFP PHOTO / PASCAL GUYOT / NTB Scanpix Vis mer

- Han blir undersøkt nå. Han har store smerter. Men han har ikke brukket kragebeinet, det er intakt, sier Sky-direktør Dave Brailsford, som forteller at nordmannen skal til MR-undersøkelse.

- Men han vil fortsette, det er jeg sikker på, sier Sky-sjefen.

Nesten for Flecha Som på den tiende etappen bød dagen i dag på en relativt flat etappe for de 182 rytterne som er igjen i Tour de France. Fem ryttere gikk tidlig i brudd, Francesco Gavazzi (Astana), Romain Sicard (Euskatel), Manuele Mori (Lampre), Juan Antonio Flecha (Vacansoleil) og Anthony Delaplace (Sojansun).

På det meste hadde utbryterne ni minutters avstand etter å ha stukket ved 3,5 kilometer, men heller ikke i dag greide noen å holde et brudd helt til mål. Selv om Vacansoleils Juan Antonio Flecha rykket alene på slutten, maktet han ikke å holde helt inn.

Dagens seier er Argos-Shimano-rytteren Marcel Kittels tredje så langt i årets Tour de France. Han slo Mark Cavendish med noen få centimetre, og Isle of Man-rytteren så ikke fornøyd ut med å bli slått av tyskeren.

Uønsket Kanskje har Cavendish fått med seg i løpet av dagen at han er strøket fra startlista og ikke er ønsket i Boxmeer Criterium. Grunnen skal være at arrangøren mener det var Cavendish sin skyld at Tom Veelers gikk i bakken i spurten på den tiende etappen.

Alexander Kristoff hadde egentlig sett seg ut dagens etappe, men greide ikke å finne den poisjonen han trengte.

- Jeg håpet jeg skulle klare det. Jeg var ikke rask nok, Kittel og Cavnedish er bedre enn meg på sånne flate spurter, og da må jeg ha et bra opptrekk og det har jeg ikke nede her, sier Kristoff til TV 2.

Dagen i dag ga ingen trøyebytter. Chris Froome beholder den gule, Michal Kwiatkowski den hvite, Peter Sagan den grønne og Pierre Rolland beholder klatretrøya.

 TREDJE SEIER:  Marcel Kittel tok sin tredje etappeseier på den tolvte etappen. Cavendish på andre, Sagan tredje og Alexander Kristoff på fjerde. Foto:  AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
TREDJE SEIER: Marcel Kittel tok sin tredje etappeseier på den tolvte etappen. Cavendish på andre, Sagan tredje og Alexander Kristoff på fjerde. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD Vis mer