Boasson Hagen innledet OL-sesongen med 3.-plass

Tok sjansen da lagkameraten ble hektet av.

Syklisten Edvald Boasson Hagen er i gang med sesongdebuten sin. Torsdag endte han på tredjeplassen på første ritt i Mallorca Challenge.

Rittet Trofeo Felantix var på 176,8 kilometer og gikk fra Ses Salines til Porreres. Det var et samlet felt som kom til mål, og vinneren ble kåret i en massespurt.

Tyskeren André Greipel fra Lotto-Soudal var først over målstreken torsdag. Iren Sam Bennett, som sykler for Bora-Argon, tok annenplassen like foran Boasson Hagen.

Nordmannen skulle egentlig hjelpe Youcef Reguigui i spurten, men lagkameraten ble hektet av, og dermed tok Boasson sjansen selv.

- Det var et godt ritt. Det var ikke for hektisk i feltet, og jeg følte meg bra. Laget gjorde en god jobb og sørget for et fint opptrekk. Egentlig var det Youcef vi skulle sykle for i dag, men dessverre mistet han hjulet mitt på oppløpet. Det var bra å greie tredjeplass likevel, men det kunne blitt enda bedre om han hadde hengt på, sa Boasson i en pressemelding fra Dimension Data, som laget hans heter nå.

Dermed fikk nordmannen en god start på sesongen, der OL i Rio er et stort mål. Trolig kommer han til å kjøre som kaptein på det norske OL-laget som vil bestå av fire ryttere. Den beste norske rytteren i fjor, Alexander Kristoff, har sagt at han ikke satser på OL fordi løypa i Rio de Janeiro ikke passer ham særlig bra.

Fredag, lørdag og søndag er det nytt ritt på Mallorca. Fredag sykles 153 kilometer lange Trofeo Pollenca.

13 Dimension Data-ryttere er på Mallorca, og ikke alle vil delta hver dag. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram